Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Prins Harry en Meghan klagen tabloid aan vanwege publicatie privébrief

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben de Mail on Sunday en moederbedrijf Associated Newspapers aangeklaagd vanwege de publicatie van een privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle.

„Ik ben mijn moeder verloren en nu zie ik dat mijn vrouw het slachtoffer wordt van dezelfde krachten”, schrijft de hertog van Sussex in een verklaring. „Het is mijn grootste angst dat de geschiedenis zich herhaalt.”

Handgeschreven brief

De krant publiceerde foto’s van een handgeschreven brief van Meghan aan haar vader waarin ze hem bekritiseerde. Die foto’s staan nog steeds online. De krant zou niet alleen de privacy van Meghan hebben geschonden, maar ook selectief uit de brief hebben geciteerd om de lezer te misleiden.

‘Dit is pesten’

De prins en zijn vrouw zijn het zat en willen nu niet langer langs de zijlijn toekijken en niets doen. „Dit is pesten. We weten allemaal dat dit op geen enkel niveau acceptabel is."

De kosten voor de rechtszaak betalen Harry en Meghan zelf. Een eventuele schadevergoeding willen ze doneren aan een organisatie die zich inzet tegen pesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.