Metro
Metro Nieuws 17 aug 2019 / 17:06 uur

Fatale selfie: vrouw (27) valt van klif

Bij het nemen van een selfie is in Australië zaterdag een 27-jarige vrouw overleden. Ze viel van een klif tijdens het nemen van een selfie. Dat schrijft The Guardian

Het ongeluk gebeurde bij de Diamond Bay, nabij Sydney. Volgens ooggetuigen was de vrouw foto’s aan het maken toen ze plots van de klif af viel. Ze kwam dertig meter lager op stenen terecht. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Diamond Bay is een populaire fotoplek voor toeristen, die vaak over het hek heen klimmen om foto’s te maken op de rand van de klif. Eerder dit jaar werd al onderzocht hoe men deze trend tegen kan gaan. Er werd aan camerabewaking of meer hekken gedacht.

Doodsoorzaak nummer drie

Dit is niet voor het eerst dat er een dode valt bij het maken van een selfie. Eerder schreef Metro al over de selfies of death: een selfie maken en vervolgens van een klif afvallen. Het naar beneden vallen is de wereldwijde doodsoorzaak nummer drie, op een gedeelde plaats met verbranden. Verdrinking is doodsoorzaak nummer één, daarna volgt geraakt worden door een trein. Al meer dan 250 mensen zijn omgekomen na het schieten van een selfie.

Lees ook: Waarom gaan mensen zo ver voor de perfecte selfie? 

De meeste selfiedoden vallen in de VS, Pakistan, India en Rusland. Ook is 72 procent man. Vrouwen maken wel meer selfies, maar mannen nemen daarbij vaker risico’s. En dat gaat dus ook vaker fout. Wat niet zo verrassend is: de meeste selfiedoden zijn onder de dertig.

Reageer op artikel:
Fatale selfie: vrouw (27) valt van klif
Sluiten