Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mei 2019 / 14:34 uur

Museumplein is stampvol voor Ajax-huldiging

Het Museumplein in Amsterdam is helemaal vol voor de huldiging van Ajax. De gemeente roept supporters via Twitter op niet meer te komen. De poortjes waardoor de mensen het plein op konden, zijn afgesloten zodat er niemand meer bij kan.

Volgens de presentator zijn er zeker 100.000 fans op de been. Het programma van de huldiging is inmiddels begonnen met optredens van onder anderen Peter Beense. De fans zingen uit volle borst mee vanaf het rood-wit gekleurde en zonovergoten Museumplein.

De spelers van Ajax worden om 16.30 uur op het podium verwacht. De club is voor de 34e keer landskampioen geworden.

De supporters moesten bij aankomst langs de beveiliging om het plein op te kunnen. Langs de zijkanten zijn schermen geplaatst. Glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas zijn op het huldigingsterrein verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Museumplein is stampvol voor Ajax-huldiging
Sluiten