Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 16 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Man (70) smokkelt wiet ter waarde van 110.000 euro

Geen vouwfiets, puzzelboekjes en wandelstokken, maar drie sporttassen met bijna 22 kilo wiet. Dat trof de Duitse politie aan in de auto van een 70-jarige Nederlandse drugssmokkelaar. Hij had de tassen in de kofferbak van zijn Volvo C30 neergelegd.

De oudere man werd gecontroleerd op de Autobahn bij Emmerich, net over de grens bij Arnhem. Dit voorval gebeurde bijna twee weken geleden, maar is nu pas naar buiten gebracht.

Strafbaar

In Nederland ben je strafbaar wanneer je meer dan 5 gram wiet bezit. Wanneer je 5 tot 30 gram wiet bezit, krijg je een boete van 75 euro, omdat je zou kunnen dealen. Het gebruik ervan wordt echter gedoogd. Wanneer je drugs smokkelt hangt er gevangenisstraf en een boete boven je hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.