Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Zelfdoding door The Prodigy-zanger Keith Flint (49)

Keith Flint, de zanger van The Prodigy, is maandagochtend rond 08.00 uur dood gevonden in zijn huis. Dat meldt de Britse krant The Sun. De zanger werd gevonden in zijn huis in Essex, nadat de politie was gebeld.

Om 8:08 ‘s ochtends werd de politie gebeld omdat iemand had gezien dat er een man bewusteloos was in het huis. De politie bleef na het aantreffen van de overleden zanger bij zijn huis, maar ze melden dat er geen verdachte omstandigheden zijn waargenomen. Later bevestigde bandlid Liam Howlett via instagram dat zelfdoding de oorzaak is. „Het nieuws is waar. Ik kan niet geloven dat ik dit zeg, maar onze broeder Keith benam zich afgelopen weekend van zijn eigen leven."

The Prodigy

Keith Flint was bekend als zanger van de band The Prodigy, maar fungeerde in de begindagen van de band vooral als danser. Hij viel op vanwege zijn vele piercings, gekleurde lenzen en ongebruikelijke kapsels.

The Prodigy was vooral geliefd bij underground rave feesten in het begin van de jaren ’90. Hierna werden ze een van de meest populaire bands in Engeland, vooral bekend door hun nummers Smack My Bitch Up, Firestarter en Breathe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.