Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 4 mrt 2019 / 13:20 uur

1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten

Op het vliegveld van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, zijn 1529 levende schildpadden gevonden door de douane. De schildpadden waren gewikkeld in ducttape en in koffers gestopt. De koffers waren achtergelaten.

Geld waard

De bedoeling was waarschijnlijk dat de diertjes op de zwarte markt verkocht zouden worden. In de koffers zijn verschillende soorten land- en zeeschildpadden aangetroffen, die veel geld waard zijn. In totaal wordt de waarde geschat op omgerekend 75.000 euro.

Dat de eigenaar van de koffers ze achterliet is niet zomaar een foutje geweest. De straffen die je kunt krijgen voor het smokkelen van schildpadden zijn namelijk erg hoog, zegt de Filipijnse overheid. Smokkelaars krijgen soms wel 2 jaar cel, in andere gevallen worden er boetes van duizenden euro’s opgelegd.

Geneeskrachtig

In Aziatische landen geloven mensen al decennia lang dat schildpadden een geneeskrachtige werking hebben. Zo zouden ze bijvoorbeeld kanker kunnen genezen. Verder zijn delen van schildpadden populair als talisman of souvenir. Hiernaast zijn ze ook nog eens erg gewild als huisdier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1500 geduct-tapete schildpadden achtergelaten
Sluiten