Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 feb 2019

Grote brand in varkensstal, varkens niet te redden

In een stal van een varkenshouderij in Biezenmortel (Noord-Brabant) woedt een grote brand. De brandweer meldt dat in de stal duizend varkens staan en dat deze niet meer te redden zijn.

Vier brandweren en het grootwatertransport zijn aanwezig om de brand te blussen. De brandweer probeert met man en macht om het vuur onder controle te krijgen, zodat de brand niet overslaat naar andere stallen op het terrein. De rook door het vuur is in de verre omtrek te zien.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio kan de brandweer de stal niet in, omdat het te gevaarlijk is. ,,Varkens kunnen erg slecht tegen stress, dus als ze niet door het vuur om het leven komen is de kans groot dat ze omkomen door stress.”Omroep Brabant meldt dat ongeveer tien varkens gered zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grote brand in varkensstal, varkens niet te redden
Sluiten