Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 sep 2018

‘Bestuurster Oss schreeuwde nog om hulp’

Buurtbewoners en ooggetuigen die donderdagochtend de dramatische aanrijding met een elektrische stint op het spoor in Oss hebben gezien, zijn heel erg geschrokken. Getuigen die de botsing zagen gebeuren zijn direct opgevangen, maar ook veel mensen die de klap hebben gehoord en zijn gaan kijken, staan te trillen als ze vertellen wat ze hebben gezien.

Uit alle ooggetuigenverslagen komt het beeld naar voren dat de bestuurster van de elektrische bakfiets tussen de gesloten slagbomen bij station Oss West is terechtgekomen en dat ze nog heeft geschreeuwd om hulp. Het vermoeden bestaat dat ze de controle over de bakfiets was verloren. De politie onderzoekt dit nog.

Vijf kinderen

De begeleidster van de kinderen was net vertrokken bij de school die pal naast het spoor ligt. Met vijf kinderen was ze op weg naar basisschool De Korenaer aan de andere kant van het spoor, vertellen ouders van leerlingen. De bakfiets werd geramd door de sprinter die op weg was van Den Bosch naar Oss. Vier kinderen overleefden de klap niet. De bestuurster is door de botsing ernstig gewond geraakt aan haar benen en heeft veel bloed verloren. Ze ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, net zoals een van de kinderen.

Een buurtbewoner die ruim twee uur na de aanrijding nog staat te trillen, zegt dat hij met zijn buurman naar het spoor is gelopen en de bestuurster gewond zag liggen. Toen hij een overleden kind zag, is hij omgedraaid en het verkeer gaan regelen. Net als veel getuigen dacht hij aan een aanrijding met een auto. Pas later kwam het besef dat het ging om een bakfiets van een kinderopvang die jonge kinderen in de ochtend naar school brengt.

Rugzakjes door de lucht

Een vrouw vertelt dat ze van een buurbewoonster heeft gehoord hoe de rugzakjes van de kinderen door de lucht vlogen. De elektrische bakfietsen van de kinderopvang rijden volgens haar veel te hard door Oss en zijn onverantwoord. „Pak gewoon de auto”, zegt ze geëmotioneerd. De buurtbewoonster die het ongeluk zag gebeuren is ernstig overstuur opgevangen. Zij is niet de enige die de stint onveilig vindt.

Een jongeman zegt dat hij de klap hoorde en uit zelfbescherming niet is gaan kijken. Ook hij staat uren later met zijn moeder nog steeds stil te kijken naar de plek waar het drama zich heeft afgespeeld. De luifels van de basisschool bij het station zijn donderdagochtend gesloten om de leerlingen niet verder verder te confronteren met alle hulpdiensten die op het spoor hun werk doen.

,,Een gruwelijk ongeluk heeft het zo jonge leven van mooie kinderen beëindigd. Als een kansrijke toekomst zo wordt afgebroken, worden we overvallen door immens verdriet", zo laat basisschool De Korenaer in Oss weten. ,,Laten we elkaar vasthouden in wat nu nodig is”, voegt de school er aan toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bestuurster Oss schreeuwde nog om hulp’
Sluiten