Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 sep 2018 / 10:11 uur

Tientallen zieke mensen op cruiseschip in Rotterdam

Update: Het cruiseschip is inmiddels vrijgegeven, de passagiers mochten het schip weer verlaten.

Een cruiseschip is in Rotterdam in quarantaine geplaatst. Veiligheidsdiensten hebben alarm geslagen nadat een fors aantal passagiers van cruiseschip Aida Perla ziek was geworden. Dat meldt de veiligheidsregio Rijnmond. Het schip ligt aan de Wilhelminakade, pal naast de Erasmusbrug.

Virus

Het zou gaan om in totaal zeventig passagiers. Zij hebben verschijnselen van buikgriep. Ze worden aan boord behandeld. De helft voelde zich inmiddels goed genoeg om mee te kunnen met excursies. De andere helft moest nog aan boord blijven tot het onderzoek naar de oorzaak van de uitbraak was afgerond.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van hun klachten is. Mogelijk gaat het om het norovirus, maar dat kan de Veiligheidsregio Rijnmond nog niet bevestigen. ,,Het is heel hinderlijk, maar gelukkig is het niet erger dan wat buikloop”, aldus een woordvoerder.

Braken

Het norovirus veroorzaakt buikgriep. Mensen moeten braken, hebben diarree en zijn misselijk. Er is geen medicijn, de symptomen moeten vanzelf weer weggaan. De risico’s vallen mee. Wel moet bij kleine kinderen en ouderen worden opgelet dat zij niet uitdrogen.

Het schip ligt aan de Wilhelminakade, pal naast de Erasmusbrug. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar het schip.

De Aida Perla doet in de zomermaanden elke maand Rotterdam aan. Het schip kan ruim 3000 passagiers herbergen. Het is eigendom van een Duitse cruisemaatschappij en vaart onder Italiaanse vlag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen zieke mensen op cruiseschip in Rotterdam
Sluiten