Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 aug 2018 / 16:00 uur

OM eist drie jaar cel voor anti-homogeweld

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van drie jaar tegen een 27-jarige man wegens anti-homogeweld. De verdachte mishandelde vorig jaar zomer samen met drie anderen twee homoseksuele mannen in het centrum van Amsterdam. Ze zouden de slachtoffers zowel geschopt als geslagen hebben.

‘Regen van vuistslagen en schoppen’

Volgens het OM kregen de slachtoffers „een regen van vuistslagen en schoppen” te verduren. Met een aanloop zou de verdachte hebben geprobeerd op het hoofd van de één van de slachtoffer te vallen. „Een vreselijke en onbezonnen actie”, aldus het OM. Het slachtoffer kon zijn hoofd net op tijd wegtrekken, maar het OM rekent het de man wel extra aan.

De drie andere verdachten zijn eerder dit jaar veroordeeld tot celstraffen oplopend tot veertig maanden. Zij werden relatief kort na het incident opgepakt. De man die nu voor de rechter stond kon pas in april van dit jaar worden aangehouden, na een uitgebreid onderzoek.

Ernstig geweld

Volgens het OM hebben de slachtoffers „echt geluk gehad” en had het geweld nog veel ernstiger kunnen aflopen. Het OM noemt geweld tegen homoseksuelen schokkend en onacceptabel waar hard tegen moet worden opgetreden.

De rechtbank doet uitspraak op 15 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM eist drie jaar cel voor anti-homogeweld
Sluiten