Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 aug 2018 / 15:15 uur

Politie doneert ‘drugsvis’ aan dierentuinen

Politie en justitie hebben een nieuwe bestemming gevonden voor de ‘drugsvissen’ die ze eerder deze maand in beslag namen. De vissen werden in beslag genomen omdat er een enorme lading cocaïne tussen verstopt zat. Een deel van de vissen is nu gedoneerd aan verschillende Nederlandse dierentuinen en aquaria om als voedsel voor dolfijnen, zeehonden, pinguïns en zeeleeuwen te gebruiken.

De politie heeft overigens wel de vis gedoneerd die uit containers kwam waar geen drugs in zaten. Het gaat om 33 pallets van 750 kilo per stuk.

Cocaïnevangst

Begin juli werd in Rotterdam meer dan 1100 kilo cocaïne gevonden in een container met bevroren vis. De drugs hadden een waarde van zeker 22 miljoen euro. Het ging om de vissoort heek waar de cocaïne tussen was verstopt. Heek wordt vooral gegeten in Zuid-Europa. Alle vis die in containers zat waar ook de drugs in zaten, is vernietigd.

De partij cocaïne was afkomstig uit Ecuador en onderweg naar een bedrijf in Zaandam. Zeven mensen werden aangehouden en zitten nog steeds vast. Ze komen uit Den Haag, Utrecht, Tiel, Albanië en de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie doneert ‘drugsvis’ aan dierentuinen
Sluiten