Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 23 aug 2018 / 17:12 uur

Bijna 600 mensen de dupe van inbraak bij voedselbank

Een inbraak is nooit chique en al helemaal niet te verantwoorden. Maar inbreken bij een voedselbank is wel heel laag. Bij het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden in Den Haag was het toch raak twee nachten geleden.

De daders hadden het voorzien op ‘een grote hoeveelheid persoonlijke verzorgingsmiddelen’. De waarde: ongeveer 1500 euro.

Hek geforceerd

De laffe boeven hadden het hek van het pand volgens de Voedselbank geforceerd, waarna ze de containers openbraken.

Het bestuur van de Voedselbank Haaglanden noemt het heel wrang dat er op deze wijze letterlijk gestolen wordt van de armen. „Persoonlijke verzorgingsmiddelen zitten maar zelden in het wekelijkse voedselpakket en zijn zeer gewild onder de cliënten. Bijna 600 cliënten wordt dit bijzondere extraatje deze week door de neus geboord”, vertelt een woordvoerder aan AD.

Vrijwilligers van de Voedselbank Haaglanden zorgen ervoor dat er wekelijks veertien voedselbanken in de regio worden bevoorraad.

Het belang van de voedselbank

In Nederland leven maar liefst een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij kunnen bij de Voedselbank terecht om in ieder geval geen honger te hoeven lijden. In februari ging Metro op bezoek bij een van de Voedselbanken, en sprak met de vrijwilligers.

„Als je geen eten hebt is het lastig om ergens anders aan te denken en te werken. Met een volle koelkast is het eenvoudiger om andere zaken op te pakken. Mensen kunnen hier maximaal drie jaar terecht voor voedselpakketten. Vrijwel niemand maakt die periode helemaal vol. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat ze hun leven weer voor een deel op de rit hebben. Een groter succes kunnen wij niet boeken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna 600 mensen de dupe van inbraak bij voedselbank
Sluiten