Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 29 jun 2018 / 17:52 uur

200 burgers de dupe van valse mail MijnOverheid

Minstens tweehonderd burgers blijken in een valse e-mail te zijn getrapt die van MijnOverheid leek te komen. Hun gegevens zijn daardoor ingezien door criminelen. Zaterdag werd bekend dat er een valse e-mail in omloop was die bijna identiek was aan een mail van MijnOverheid.

Er zijn inmiddels 203 gevallen bekend van mensen die hun inloggegevens hebben ingevuld op een valse website, nadat zij op 22 juni de mail hadden ontvangen. De DigiD-accounts werden onmiddellijk geblokkeerd. Uit nadere analyse blijkt dat kwaadwillenden toegang hebben gekregen tot de persoonlijke gegevens in het MijnOverheid-account van de getroffen personen die normaal alleen door henzelf zijn in te zien, aldus staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Nooit mails met een link

De getroffen burgers worden nu persoonlijk benaderd en geadviseerd waar op te letten om misbruik van hun gestolen gegevens te voorkomen, en waar zij zich kunnen melden indien misbruik optreedt. De overheid benadrukt dat MijnOverheid nooit mails met een link stuurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
200 burgers de dupe van valse mail MijnOverheid
Sluiten