Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Scholieren VMBO Maastricht nog langer in onzekerheid

De 354 leerlingen van het VMBO Maastricht zitten nog langer in onzekerheid dan gedacht. Ze horen op zijn vroegst woensdag, mogelijk zelfs donderdag, van welke vakken ze hun eindexamens moeten overdoen. Eerder werd gezegd dat ze uiterlijk maandag die duidelijkheid zouden krijgen.

In een brief die de ouders woensdag van de school kregen, stond dat de externe examencommissie vrijdag al een bindende uitspraak zou doen over de schoolexamens. Daarna zou de school voor elke leerling een plan van aanpak maken en zouden leerlingen uiterlijk maandag weten wat dat voor hen betekent. Maar vrijdag verstuurde de school een mail dat de leerlingen tot woensdag of donderdag moeten wachten.

Onacceptabel

Ouders reageren boos. ,,Onacceptabel dat gesprekken nog verder naar achter zijn verplaatst”, reageert een van hen op Facebook. ,,Ze blijven schuiven”, schrijft een ander. ,,Ja tuurlijk! We wachten nog even een weekje….”, reageert weer een andere ouder. Het gesprek duurt volgens de ouders maar een kwartier.

Ongeldig verklaard

De schoolexamens van de 354 Maastrichtse vmbo’ers werden ongeldig verklaard, nadat grove tekortkomingen bij de schoolexamens waren geconstateerd. Eigenlijk hadden de leerlingen daarom niet toegelaten mogen worden tot het centrale schriftelijke eindexamen. Maar dat blijft geldig, mits de leerlingen vóór 1 januari alles wat ze hebben gemist voor hun schoolexamens inhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.