Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 mrt 2018 / 06:39 uur

Matthew (24) zomaar aangevallen op station Hoorn

Hij wilde net inchecken toen van achter ineens een groep van vier of vijf jongens op hem in begon te trappen en te slaan. Een doodgewoon ritje met de trein eindigde vorige week in een nachtmerrie voor de 24-jarige Matthew uit Grootebroek.

De jongen deelt zijn verhaal nu, omdat hij het geweld in en rondom Hoorn zat is, schrijft NH. In die omgeving volgen de incidenten elkaar de laatste tijd in een hoog tempo op. Er is veel geweld en vandalisme, en bewoners maken zich zorgen over drugdeals.

Geweld

Sinds vorige week kan Matthew helaas meepraten over het zinloze geweld in de omgeving. Hij had net een sollicitatiegesprek gehad en rookte nog even een sigaretje met een vriendin voordat hij de trein wilde pakken. Maar net voordat hij zijn pasje langs de incheckpaal kon halen, werd hij van achter onderuit getrapt door een groepje jongens die volgens hem tussen de vijftien en zeventien jaar geweest moeten zijn.

HOORN – "Ik wil dat mensen in Hoorn op hun hoede zijn", dat is de boodschap van de 24-jarige Matthew Bremer uit…

Gepostet von RegioWestfriesland am Mittwoch, 7. März 2018

Met veel moeite wist hij ervoor te zorgen dat zijn belagers er vandoor gingen, maar de schade was al aangericht. „Ik ben flink geraakt en ik zie momenteel wazig. De dokter gaf aan dat als de klap harder was geweest, dat ik dan aan één kant blind zou zijn" vertelt de jongen. Hij wil anderen met zijn verhaal waarschuwen. Iedereen moet op zijn hoede zijn in de omgeving van Hoorn.

Geen hulp

Wat de ervaring nog absurder maakt voor de twintiger, is dat niemand in de voor de helft gevulde trein hem te hulp schoot. Na de aanval zat hij met een bloedend hoofd in de trein. Iedereen keek hem aan, maar niemand deed iets. Een conductrice is hem uiteindelijk te hulp geschoten.

Het is nu een week later en van de politie heeft het slachtoffer nog niets vernomen. Hij hoopt natuurlijk dat de daders worden gepakt, maar dat lijkt nu nog niet het geval. Donderdag hoort hij van de arts of hij blijvende schade overhoudt aan de klappen op zijn hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Matthew (24) zomaar aangevallen op station Hoorn
Sluiten