Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 23 mrt 2018 / 08:11 uur

Doorzichtige rugzak op school Florida verplicht

De leerlingen van de school in Florida waar vorige maand 17 mensen om het leven kwamen door een schietpartij, moeten binnenkort met een doorzichtige rugzak naar school. Dat is ingevoerd nadat twee studenten op de school werden gearresteerd met een mes op zak. Een van de studenten trok bij een ruzie in de kantine een mes. De vader van de desbetreffende leerling legde uit dat zijn dochter zich zo onveilig voelt op de school dat ze liever een mes op zak heeft.

Metaaldetectors

In een brief aan de families van de leerlingen, schrijft het bestuur van de Marjory Stoneman Douglas High School dat alle leerlingen gratis een tas van de school krijgen. Die rugzakken worden volgende week, na spring break uitgedeeld. Ook moeten de leerlingen en medewerkers verplicht een naamkaartje gaan dragen, zo stelt The New York Times.

De school overwoog ook metaaldetectors, maar volgens het bestuur geeft dat de leerlingen niet het gevoel dat ze welkom zijn. Bovendien zou iemand die kwaad willen, wel een manier vinden om daar aan te ontkomen, zegt het bestuur in een eerder interview.

Non-actief

De veiligheid van de school kwam weer in opspraak toen de broer van de schutter het schoolterrein op kwam terwijl hij een gebiedsverbod heeft. De bewaker die de boel in de gaten moest houden, werd door een student slapend aangetroffen. Hij is op non-actief gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doorzichtige rugzak op school Florida verplicht
Sluiten