Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 23 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Edwin Evers stopt bij 538 met Evers Staat Op

Radio-dj Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow bij radio 538. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend op de radio. "Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst."

Wennen

"Ik kijk na 21 jaar Evers Staat Op terug op een waanzinnige periode uit mijn leven", aldus Evers. "Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland."

Het besluit na dit jaar te stoppen heeft Edwin "een tijd geleden" genomen. "Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen."

Muziek maken

De dj gaf aan dat hij zich voorlopig gaat storten op het schrijven en maken van muziek. Maar sluit ooit een nieuw radioavontuur niet uit.

Evers Staat Op begon bij de KRO op 3FM. In 2000 stapte Edwin over naar 538, dat onder meer door de komst van Evers zijn marktpositie wist te verbeteren. De ochtendshow won meerdere Marconi Awards en kreeg in 2006 de Gouden RadioRing, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt.

John de Mol

,,Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio”, zegt John de Mol, eigenaar van Talpa Radio waar 538 onder valt . ,,Edwin heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot. Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven.”

538 maakt binnenkort bekend wie Evers in de ochtend gaat opvolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.