Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Zeventien doden bij schietpartij op school Florida

Amerika is woensdag opgeschrikt door een schietpartij in een school in Parkland, in de staat Florida. Er zijn zeker zeventien doden gevallen. Twaalf slachtoffers zijn in de school gedood, drie buiten de school en twee slachtoffers zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden. Over het aantal gewonden is niets bekendgemaakt.

Schutter

De vermoedelijke dader is inmiddels opgepakt. Het gaat om een 19-jarige man die ook op de school heeft gezeten.

Het schoolpand werd omsingeld en de politie riep de bevolking op uit de buurt van de Marjory Stoneman Douglas High School te blijven en niet de straat op te gaan. Honderden leerlingen vluchtten in paniek de straat op, anderen moesten zich in lokalen verstoppen tot agenten hen konden bevrijdden.

Een ooggetuige vertelde desgevraagd aan een lokale tv-zender dat er „te vaak geschoten werd om het te kunnen tellen." Op de school zitten 3100 leerlingen.

Trump

President Trump twitterde zijn steunbetuiging voor de slachtoffers en liet weten dat ‘geen kind, leraar of ieder ander zich onveilig mag voelen op een school’.

Oefening?

De school had woensdagochtend nog geoefend wat leerlingen moeten doen bij een schietpartij. Toen er een paar uur later schoten te horen waren, dachten veel scholieren aanvankelijk dat er niets aan de hand was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.