Metro
Metro Nieuws 6 feb 2018 / 09:54 uur

Peuter sterft in vrieskou nadat vader in slaap valt

Een moeder uit de Amerikaanse staat Ohio kreeg de schrik van haar leven toen ze thuiskwam van de boodschappen. Ze vond haar 2-jarige peuter bevroren op de veranda in de vrieskou. De vader van het meisje had nachtdienst gehad en was thuis op de bank in slaap gevallen.

Onderkoeld

Terwijl de moeder boodschappen deed, was het meisje zelf naar buiten gelopen. Ze had geen warme kleren aan, terwijl het op dat moment buiten zo’n -15 graden Celsius was. Toen de vrouw na ongeveer twee uur weer thuiskwam, zag ze haar dochtertje op de veranda liggen. De peuter bewoog niet meer en was onderkoeld.

Ze belde in paniek het alarmnummer, zo is te horen op onderstaand geluidsfragment. Het meisje werd direct overgebracht naar het ziekenhuis, maar helaas zonder positief resultaat, want even later overleed het meisje in het ziekenhuis.

Bevriezen

„Bij zulke temperaturen kan het lichaam binnen een half uur bevriezen. En bij kleine kinderen kan het nog sneller gaan", aldus kinderarts Heather Trnka tegen lokale media.

Volgens de politie is er tegen de vader nog geen aanklacht ingediend. De politie onderzoekt de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peuter sterft in vrieskou nadat vader in slaap valt
Sluiten