Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 dec 2017 / 17:09 uur

CDA-raadslid verdacht van tonnen belastingontduiking

Een gemeenteraadslid uit Moerdijk is aangehouden door de politie, omdat hij verdacht wordt van belastingfraude en witwassen. Dat heeft Jac Klijs, de burgemeester van de gemeente Moerdijk, bevestigd.

Minimaal 400.000 euro

Het gaat om de 61-jarige Fred Wozniak van het CDA. In totaal zou hij minimaal 400.000 euro aan belasting hebben weten te ontduiken in de periode 2012 tot 2017. Hij zou in die jaren opzettelijk een verkeerde aanvraag hebben ingediend voor twee stichtingen.

Vervolgens maakte hij de belastingteruggave voor de stichtingen vervolgens naar zijn persoonlijke rekening over. Ook zijn persoonlijke belastingaangifte zou hij niet correct hebben gedaan.

Wozniak kwam op de radar van de overheidsinstanties na een controle van de Belastingdienst. De FIOD startte daarop een onderzoek naar het raadslid.

Bijenlinten

Binnen de gemeenteraad wordt er vol verbazing gereageerd op het nieuws. „Een trieste zaak. Ik heb nooit zoiets achter hem gezocht. Hij zit een paar stoelen naast me in de raad. Zo houdt-ie een heel betoog over bijenlinten en een paar dagen later pakken ze hem op!”, vertelt Bert Schreuders (ChristenUnie) tegenover BN/De Stem.

Ook bij het CDA zelf zit de schrik er uiteraard goed in. „Maar we gaan niet de administratie van onze leden controleren", zegt lijsttrekker Désirée Brummans. „Dit is een onderzoek van de FIOD en dat staat los van de politiek."

Onafhankelijk Moerdijk

Wozniak was nog niet zo lang actief voor het CDA, hij vertegenwoordigde de politieke partij pas een jaar. In november 2016 stapte hij over van de lokale fractie Onafhankelijk Moerdijk naar de landelijk partij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
CDA-raadslid verdacht van tonnen belastingontduiking
Sluiten