Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 11 dec 2017 / 18:45 uur

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber

Wu Yonging (26) is een beroemd dakbeklimmer. Hij staat erom bekend dat hij graag aan hoge gebouwen hangt, maar helaas is hij om het leven gekomen tijdens zijn laatste stunt. Hij viel afgelopen maand tijdens een ‘rooftop challenge’ van een wolkenkrabber af, van 62 verdiepingen hoog.

Huwelijk

Yonging maakt altijd korte video’s van zijn acties, en deze plaatste hij op social media. Hier kun je dan zien dat hij aan randen van gebouwen hangt, zonder dat hij aan iets vastzit. Sinds begin november werden zijn fans ongerust, want sindsdien werd er niets meer geplaatst op het kanaal. Zijn vriendin heeft deze week bevestigd dat hij om het leven is gekomen.

Tijdens zijn laatste stunt kon Yonging ontzettend veel geld verdienen, het namelijk ging om een bedrag van bijna 13.000 euro. De dag na de challenge zou hij zijn vriendin ten huwelijk vragen. Hij had het geld dan ook nodig voor zijn bruiloft, schrijft BBC.

In onderstaand filmpje zie je hoe hij, tijdens zijn laatste stunt, aan de wolkenkrabber hangt en naar beneden valt. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Yonging waarschuwde zijn fans altijd om de levensgevaarlijke stunts niet na te doen.

https://www.youtube.com/watch?v=YwQ0FLN5dIA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber
Sluiten