Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Franse justitie bang voor zelfmoord Salah Abdeslam

Salah Abdeslam, de hoofdverdachte van de aanslag in Parijs in november 2015, waarbij 130 mensen om het leven kwamen, zit sinds zijn aanhouding opgesloten in de gevangenis in Fleury-Mérogis. Abdeslam is de enige nog levende verdachte van de aanslag.

Het AD schrijft dat de Franse minister van justitie heeft laten weten bang te zijn dat Abdeslam zal proberen een einde aan zijn leven te maken. Nicole Belloubet: „We doen er alles aan om dat tegen te gaan.”

Isoleercel

Abdeslam zat lang tijd opgesloten in de isoleercel, waar hij volledig afgesloten was van de buitenwereld. Nu is besloten hem over te plaatsen en de omstandigheden van zijn verblijf wat te versoepelen. „Dat wil zeggen dat er een raam is geopend, en dat er contact is geweest, ook al was het slechts een gesprek met de buitenwereld.”

Proces

De Fransen willen er koste wat kost voor zorgen dat Abdeslam zijn proces bij kan wonen. De datum van het proces is echter nog niet bekend. Daarnaast laat Belloubet weten de mogelijkheden te bekijken om Abeslam zijn andere proces in België te laten bezoeken, waar hij terechtstaat voor de betrokkenheid bij de dood van enkele politieagenten in Brussel in maart vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.