Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 9 nov 2017 / 13:00 uur

ING-app laat je als eerste met Face ID betalen

De iPhone X, het nieuwste en duurste vlaggenschip van Apple, heeft een aantal verrassende vernieuwingen doorgevoerd. Een van de grootste verrassingen was dat Apple de oude vertrouwde vingerafdrukscanner volledig in de ban deed ten faveure van Face ID. Precies daarom heeft ING zijn app aangepast om ook te werken met gezichtsherkenning.

De nieuwe functie is sinds afgelopen maandag ingesteld. Iedereen die een iPhone X heeft en de laatste versie van de ING Bankieren-app op zijn telefoon heeft staan, kan met Face ID geld overmaken en inloggen.

Face ID op ING Bankieren: zo stel je het in

Uiteraard moet de nieuwe functie wel nog even ingesteld worden voordat je er gebruik van kan maken. Daarom legt Metro jou in een paar stappen precies uit hoe je Face ID op ING Bankieren instelt. Zo kun jij straks ook betalen door even naar je iPhone te kijken.

Het begint natuurlijk met het instellen van Face ID zelf, maar we gaan ervan uit dat je dit al hebt gedaan. Als je nu naar de Instellingen-app gaat en je drukt op ‘Face ID en toegangscode’, zie je ook ‘Andere apps’ staan. Hiermee kun je de ING Bankieren-app toestemming verlenen om gebruik te maken van Face ID. Als je daarna de app opstart, kun je de Face ID toevoegen.

Mocht je de mogelijkheid om Face ID toe te voegen nog niet hebben, kijk dan even in de App Store of je wel de laatste versie van de ING-app hebt. Bij een update zou het wel moeten werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ING-app laat je als eerste met Face ID betalen
Sluiten