Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 okt 2017 / 17:50 uur

Steeds meer Moslims in Nederland bereid tot aanslag

Volgens VVD-kamerlid Ockje Tellegen is een groeiende groep moslims in Nederland bezig te radicaliseren, en bereid een aanslag te plegen. Dit zei het kamerlid zaterdag in het programma WNL Op Zaterdag.

De grootste dreiging

Het Parool meldt dat het afgelopen jaar de terugkeer van Jihadisten naar Nederlandse bodem de grootste dreiging voor de Nederlandse veiligheid was, nu blijkt deze dreiging verschoven te zijn naar een meer binnenlands probleem. Volgens Tellegen zou het aantal terugkerende jihadisten afnemen, maar het aantal binnenlandse radicalen juist toenemen.

Het zou om mensen gaan die Nederland niet verlaten, maar in plaats daarvan onder invloed raken van radicale denkbeelden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de online propaganda van IS, of door het regelmatig bezoeken van moskeeën die het volgens Tellegen niet zo hoog op hebben met de Nederlandse samenleving.

Radicaliseren

Deze personen radicaliseren op deze manier binnen Nederlands grondgebied en worden ervan verdacht er geen problemen mee te hebben om een aanslag te plegen op een willekeurige plek in Nederland.

Het vorige kabinet zette zich in voor de aanpak van terugkerende jihadisten. Volgens Tellegen zal de aankomende kabinetsperiode meer aandacht komen voor de binnenlandse radicalen. Onder andere de financiering van de haatimams moet worden aangepakt.

Reageer op artikel:
Steeds meer Moslims in Nederland bereid tot aanslag
Sluiten