Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 28 okt 2017 / 17:03 uur

Politie jaagt op jonge joyrider in achtervolging

Dat je in de Verenigde Staten wat jonger mag zijn om auto te rijden weten de meesten van ons wel, maar een 10-jarig jochie uit de staat Ohio overtrof deze week alles. Voor de tweede keer in korte tijd ging de rebelse jongen de openbare weg op met andermans auto. Zonder toestemming uiteraard.

De gewaagde autorit van de jongen startte om half 9 ‘s ochtends, toen hij op zijn oudere zus wachtte die hem naar school zou brengen. Ongeduldig besloot hij zelf maar te vertrekken en zijn zus, die op dat moment nog warm onder de douche stond, liet hij thuis achter. De auto was overigens van de nieuwe vriend van de jonge joyrider’s moeder.

Toen de moeder van de jonge Amerikaan dit door had, besloot ze hem direct te achtervolgen met een andere auto. Toen de bezorgde moeder er niet in slaagde de jongen te achterhalen, belde ze vol stress de politie: „Hij gaat zichzelf te pletter rijden voordat jullie hem kunnen achterhalen," zo vertelde ze de politie.

Jonge joyrider

Op dat moment reed de jonge joyrider al op de I-80, een van de grote snelwegen in de VS. De politie achtervolgde de jongen ruim een uur, zo’n 60 kilometer, en snelheden van 160 kilometer per uur werden gemeten. Tijdens de achtervolging negeerde de 10-jarige een aantal waarschuwingen en omzeilde hij vaardig enkele spijkermatten. Gelukkig voor de jongen, en zeker ook voor andere automobilisten, vielen er geen gewonden.

Nadat de jonge joyrider ook nog in volle vaart „off-road” ging, wisten de in groten getale uitgerukte agenten hem uiteindelijk vast te rijden en te omsingelen. Eerder deze maand was de 10-jarige jongen er ook al vandoor gegaan met zijn moeder’s auto. De jonge gaf aan  „zich te vervelen.” Het lijkt er dus op dat we deze wegmisbruiker voorlopig niet op de Amerikaanse wegen zullen zien rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie jaagt op jonge joyrider in achtervolging
Sluiten