Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 18 nov 2015

Man wordt doodgebeten door net geadopteerde hond

De 57-jarige Anthony Riggs kwam met een goed gevoel thuis uit het dierenasiel in Tennessee. Hij had namelijk zojuist een vijf jaar oude rottweiler geadopteerd die al tijden zonder baasje zat. Een paar uur nadat de man de hond zijn nieuwe thuis had laten zien werd het beest agressief, en beet zijn nieuwe baasje dood.

Rottweiler

„Anthony was een man die soms meer van dieren leek te houden dan van mensen”, zo vertelt zijn ex-vrouw aan The Jackson Sun. Dat de man van honden houdt, blijkt wanneer hij dinsdag uit een goed hart een rottweiler uit het asiel meeneemt naar huis. Anthony is zelfs zo trots op het beest dat hij een rondje langs de buren maakt om zijn nieuwe huisdier te laten zien. Een paar uur later krijgt de hoofdagent van Madison County een telefoontje. Er is sprake van een aanval van een gevaarlijk hond. Wanneer agenten gaan kijken bij het huis van Anthony, vinden ze de man dood op de vloer.

Waarom de voormalige zwerfhond zo agressief op zijn nieuwe baasje heeft gereageerd, is nog niet bekend. Een collega van Anthony, die zelf ook bij de hond was gaan kijken, vertelt dat het beest precies wist wat hij deed. „Hij was niet aan het grommen en toonde niet zijn tanden of iets. Hij beet ons gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld was.” Volgens de vrouw had de hond nooit geadopteerd mogen worden. „De hond had al veel eerder dit soort signalen moeten tonen. Hij had nooit, maar dan ook nooit, ter adoptie gesteld mogen worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man wordt doodgebeten door net geadopteerde hond
Sluiten