Metro
Metro Nieuws 21 aug 2015 / 09:50 uur

‘IS-strijders met HIV wacht zelfmoordaanslag’

Minstens 16 IS-strijders die HIV hebben opgelopen na onveilige seks te hebben gehad met twee Marokkaanse seksslavinnen, zouden nu zelfmoordaanslagen moeten plegen. Dat heeft een arts verteld die werd gedwongen de IS-strijders te behandelen, zo weet The Daily Mail.

HIV-besmette slavinnen

De mannen werden behandeld in een ziekenhuis in de oost-Syrische stad Al-Mayadeen en werden vervolgens in quarantaine geplaatst. De strijders zouden seks hebben gehad met de vrouwen voor naar buiten was gekomen dat zij besmet waren met HIV, zo vertelden medische bronnen aan ARA News.

De bron, van wie de naam niet naar buiten is gebracht, stelt dat de vrouwen naar Turkije zijn gevlucht, uit angst te worden geëxecuteerd. IS-leiders zouden vervolgens hebben besloten om ‘zelfmoordaanslagen toe te wijzen aan met HIV geïnfecteerde strijders’.

In juni van dit jaar executeerde IS al een Indonesische strijder toen bekend werd dat hij de ziekte had overgedragen aan een 15-jarige seksslavin en hij bloed had afgestaan aan een ziekenhuis dat wordt gerund door IS. Daardoor werden een Egyptische extremist (die zijn bloed ontving) en twee Saudiërs, die de tiener verkrachtten, ook geinfecteerd.

Uit onderzoek bleek dat de man wist dat hij HIV had voor hij zich in september 2013 aansloot bij IS, zo stelt Sound and Picture.

Probleem

Volgens undercoverjournalisten worden sinds het eerste geval van HIV werd ontdekt veelvuldig bloedtesten uitgevoerd bij IS-strijders. Het HIV-virus is een veel voorkomend probleem onder IS-strijders, omdat een groot aantal strijders ‘drugsverslaafd is of een criminele achtergrond heeft’. Het virus verspreidt zich bovendien snel, omdat de extremisten veelvuldig wisselen van echtgenote en seksslavin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘IS-strijders met HIV wacht zelfmoordaanslag’
Sluiten