Nina den Bouw
Nina den Bouw Films & series 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Kritiek op Marvel-film Multiverse of Madness: leeftijdsgrens zou ‘te laag’ zijn

De relatief lage leeftijdskeuring van de nieuwe Marvel-film Doctor Strange: in the Multiverse of Madness heeft in diverse landen voor wat gefronste wenkbrauwen gezorgd. De nieuwe blockbuster van producent Marvel heeft in de VS een keuring ‘PG-13’ gekregen. Dat betekent dat het advies is om kinderen onder de 13 de film te laten kijken mét ouderlijke begeleiding.

Maar boze ouders en fans op sociale media menen dat het heel vreemd is dat deze, in hun ogen enge film, zo’n lage kwalificatie heeft gekregen. Er zouden veel beelden in de film zitten die absoluut niet geschikt zouden zijn voor kinderen onder de 13 jaar.

Ook prijzende reacties voor Multiverse of Madness

Multiverse of Madness is de tweede film die expliciet draait om het personage Doctor Strange (gespeeld door Benedict Cumberbatch). Hij moet in de film een meisje proberen te beschermen dat de macht heeft zich tussen verschillende multiverses te verplaatsen, alternatieve werelden. De film is gemaakt door regisseur Sam Raimi. De gelauwerde filmer maakte eerder drie Spider-Man-delen, maar werd bekend met de iconische horror-reeks Evil Dead. Ook maakte hij de succesvolle horrorfilm Drag me to Hell.

Andere fans prijzen overigens het feit dat Sam Raimi een meer horror-richting is ingeslagen met deze film. In Nederland heeft de film de keuring ’12 jaar en ouder’ met de icoontjes voor geweld en schrikeffecten gekregen. NICAM, de organisatie die toezicht houdt op de Kijkwijzer, kon vanmiddag niet zeggen of er in Nederland al klachten zijn binnengekomen.

Metro mocht Doctor Strange: in the Multiverse of Madness overigens bekijken tijdens de persvoorstelling. Het kon dan ook niet anders dan dat die film de Metro-filmrecensie van de week was. „Een absoluut spektakel”, was ons oordeel. Meer weten over wat wij van de film vonden? Dat lees je hier.

Marvel heeft in 2023 meer superheldenfilms dan ooit, van X-Men tot Blade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kritiek op Marvel-film Multiverse of Madness: leeftijdsgrens zou ‘te laag’ zijn
Sluiten