Judith Tielemans
Judith Tielemans Films & series 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Acteur Alec Baldwin schoot cameravrouw dood tijdens repetitie

Het fatale incident op de set van de film Rust, waarbij de Amerikaanse acteur Alec Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot, gebeurde tijdens een repetitie. Dat nieuws is naar buiten gekomen naar aanleiding van de getuigenverklaring van regisseur Joel Souza.

Souza stond op het moment dat Baldwin vuurde achter Hutchins. De acteur zat op een bank in een kerkje waar op dat moment gefilmd werd en oefende met het trekken van het wapen uit zijn holster. Souza zegt dat hij iets hoorde wat „klonk als een zweep” waarna „een luide knal” volgde.

In het wapen zou geen kogel moeten zitten

Hutchins klaagde meteen na de knal over pijn in haar maag en greep naar haar buik. De cameravrouw viel achterover op de grond en werd door omstanders geholpen. Souza verklaart dat hij vervolgens merkte dat hij bloedde uit zijn schouder en dat ook zijn collega Hutchins bloedde.

Eerder werd al duidelijk dat het geweer, waarmee Baldwin zijn collega per ongeluk doodschoot, diende als rekwisiet. In plaats van wat losse flodders zat er één echte kogel in. De 42-jarige Hutchins overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Souza raakte niet ernstig gewond en kon na behandeling naar huis.

Volgens Dave Halls, assistent regisseur van de film Rust, zou het wapen ‘koud’ zijn, wat betekent dat er geen kogels in zitten. Hannah Gutierrez Reed zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde.

Al eerder kwam Halls negatief in het nieuws, omdat zijn collega’s zouden hebben geklaagd over zijn gedrag tijdens het filmen van twee producties in 2019. Dat vertellen twee mensen die nauw met hem hebben samengewerkt aan CNN. Ook zouden medewerkers niet blij zijn geweest met de veiligheid op set en blijkt dat Hals veiligheidsprotocollen zou negeren voor het gebruik van wapens en pyrotechniek. Ook blokkeerde hij branduitgangen en kwamen er gevallen van ongepast seksueel gedrag voor op de werkplek.

Baldin in shock, veegt agenda leegt

Op sociale media schrijft Baldwin „dat er geen woorden zijn voor de shock en het verdriet dat hij voelt met betrekking tot het tragische incident”. De 61-jarige acteur zegt volledig mee te werken aan het onderzoek van de politie. Ook zegt Baldwin dat „zijn hart gebroken is en in contact staat met haar man en kinderen om hen te ondersteunen”.

De opnames van de film zijn voorlopig stil gezet. De agenda van Baldwin blijft voorlopig ook leeg, omdat hij zijn projecten heeft geannuleerd om de tragische gebeurtenissen te verwerken.

Acteur Alec Baldwin loste dodelijk schot op filmset, cameraregisseur overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acteur Alec Baldwin schoot cameravrouw dood tijdens repetitie
Sluiten