Judith Tielemans
Judith Tielemans Good vibes 25 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Van haken tot aan pompoen snijden: dit zijn de leukste herfst DIY-projecten

Nu de dagen steeds donkerder worden en de temperatuur langzaam daalt, is het heerlijk om onder een dekentje in je warme huis te kruipen. Wil je het binnen wat gezelliger maken en heb je zin in een creatief project? Metro zet de leukste Do It Yourself-projecten (DIY) voor je op een rijtje, waarmee jij de herfst kunt vieren.

Bloemen drogen

Zonnebloemen, rozen en hortensia’s: stuk voor stuk zijn ze in bloei prachtig. Maar wist je dat je deze bloemen ook kunt drogen? Op die manier kun je het langst van ze genieten! Het is heel simpel, je hoeft de bloemen alleen op te hangen en aan de lucht te drogen. Dat kun je het beste doen op een droge, warme en donkere plek, zoals een zolder of een opbergruimte. Je kunt ze ook persen tussen karton of een boek met behulp van bakpapierEt voila: na acht tot tien weken voelen ze ‘crispy’ aan en kun je ze zonder houdbaarheidsdatum bewaren in een vaas.

Haken of breien

Op YouTube zie je steeds meer video’s verschijnen van jonge vloggers met een nieuwe hobby, namelijk haken. Met deze techniek kun je allerlei accessoires maken: van een muts tot een tas. Maar je hebt ook patronen die tot heuse kledingstukken leiden, zoals deze trui. Of je nou haken of breien prefereert, creatief is het zeker. En als je er eenmaal mee begint, zul je zien dat je niet meer wilt stoppen. Het is namelijk reuze ontspannend…

Pompoenkaarsen maken

Een herfst DIY-lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een pompoenproject. Het klassieke project is natuurlijk het Halloween gezichtje maken en daarin de verlichting plaatsen. Een simpel project, dat super leuk staat in huis. Dit heeft alles met Halloween te maken, wat er bijna aankomt. Een meer tijdloos project in de herfst zijn deze pompoenkaarsen. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er wezen. Tip: gebruik geurkaarsen. Daarmee laat je het huis in één klap lekkerder ruiken én het ziet er nog leuk uit ook.

Een taart bakken

Bestaat er iets lekkerders dan de geur van versgebakken appeltaart? Wij vinden van niet. Daarom mag het bakken van een taart ook niet ontbreken in jouw herfst DIY-lijstje. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een appeltaart, een cheesecake of worteltaart is ook heerlijk.

Creatieve eikeltjes

Je kunt ze een kleurtje geven, baden in glitters of een stukje stof eromheen wikkelen: eikels zijn makkelijk te transformeren tot een vrolijk geheel in je interieur. Je kunt de eikeltjes in een mooie schaal leggen, of aan een herfstslinger hangen. Het leuke hieraan is dat je ze eerst moet opsporen in het bos, dus dan ben je gelijk buiten en heb je wat beweging te pakken. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Van Portugese tegeltjes tot aan kioskterrassen: dit zijn de leukste highlights van Lissabon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van haken tot aan pompoen snijden: dit zijn de leukste herfst DIY-projecten
Sluiten