Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Acteur Alec Baldwin loste dodelijk schot op filmset, cameraregisseur overleden

Gisteren is Halyna Hutchins, een 42-jarige cameraregisseur, om het leven gekomen. Dat gebeurde nadat acteur Alec Baldwin een dodelijk schot loste met een vuurwapen op een filmset. Ook de regisseur van de film, de 48-jarige Joel Souza, raakte gewond. Hij is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar.

Het incident gebeurde tijdens opnames voor de film Rust, een western waar de 63-jarige Baldwin behalve als acteur ook als co-producent voor werkt. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Alec Baldwin lost dodelijk schot

Baldwin zou een wapen hebben gebruikt dat met losse flodders geladen zou moeten zijn. Dat wapen gebruiken de acteurs in de western die zich in de 19e eeuw afspeelt, meldt een woordvoerder van het productiehuis. De opnamelocatie in de buurt van Santa Fe wordt vaak gebruikt door filmproducenten. „Uit onze eerste bevindingen blijkt dat een scene gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen, rechercheurs doen onderzoek wat er precies is afgeschoten”, schrijft de korpschef.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. De western gaat over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat.

Ongelukken met wapens op filmsets

Er zijn strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, maar er zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd. Het bekendste incident is dat met Brandon Lee, de zoon van vechtsportlegende Bruce Lee, die in 1993 stierf tijdens het filmen van The Crow nadat hij werd neergeschoten door een pistool dat met losse flodders geladen had moeten zijn.

Baldwin plaatste enkele uren voor het incident nog een foto op Instagram, waar te zien was dat hij op de set aanwezig was. De acteur is al sinds de jaren tachtig in films en op tv te zien. Hij werd bekend door spraakmakende films zoals The Hunt for Red October en twee verschillende Mission Impossible-films. Zijn parodie op voormalig president Donald Trump bij Saturday Night Live leverde hem vorig jaar veel nieuwe fans op.

Benzineprijs is torenhoog, hoe zit het in de landen om ons heen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acteur Alec Baldwin loste dodelijk schot op filmset, cameraregisseur overleden
Sluiten