Metro
Metro Films & series 29 aug 2020 / 21:13 uur

Verdrietige reacties op overlijden Marvel-acteur Boseman

Over de hele wereld is vandaag verdrietig gereageerd op het overlijden van Marvel-acteur Chadwick Boseman. Ook voormalig president Barack Obama heeft op Instagram zijn respect voor hem uitgesproken. De acteur, beter bekend door zijn rol als T’Challa in de Marvel superheldenfilm Black Panther, is overleden aan darmkanker. Hij is 43 jaar geworden.

In 2013 vertolkte Boseman ook de rol van Jackie Robinson in de film 42, en hij speelde James brown in de film Get on Up uit 2014. Jackie Robinson was de eerste zwarte honkballer in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Obama refereert aan die rol van Robinson. „Chadwick kwam naar het Witte Huis om met kinderen te werken tijdens zijn rol als Jackie Robinson. Je kon direct zien dat hij gezegend was. Om jong te zijn, zo begaafd en zwart; om die kracht te gebruiken, ze helden te geven om tegenop te kijken, om dat alles te doen terwijl je pijn hebt – wat een goed gebruik van deze jaren”, aldus Obama.

Ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden eert Boseman. Hij schrijft op Twitter: „De ware kracht van @ChadwickBoseman was groter dan alles wat we op het scherm zagen. Van de Black Panther tot Jackie Robinson, hij inspireerde generaties en liet ze zien dat ze alles konden zijn wat ze wilden – zelfs superhelden. Jill en ik bidden in deze moeilijke tijd voor zijn dierbaren.”

Verdriet in Hollywood

In Hollywood heerst ook vooral verdriet, maar ook bewondering voor de overleden acteur. „Jouw licht verlichtte onze dagen. Het zal ons hart en onze gedachten blijven opvrolijken. Laat de hemel gezegend zijn nu je de lucht verlicht. Ik stuur al mijn liefde en gebeden naar de familie. Moge God je blijven vasthouden in zijn eeuwige omhelzing”, schrijft acteur Forest Whitaker, die ook in Black Panther speelde.

Mede Marvel-acteur Tom Holland deelt ook zijn verdriet. „Chadwick, je was een grotere held buiten het scherm dan op het scherm. Een rolmodel, niet alleen voor mij op de set, maar voor miljoenen anderen over de hele wereld. Je hebt zo veel mensen vreugde en geluk gebracht en ik ben er trots op dat ik je een vriend heb kunnen noemen.”

„Jouw nalatenschap zal altijd voortleven. Je zal worden gemist”, schrijft zanger Nick Jonas. Ook onder anderen Mick Jagger, Rita Ora en autocoureur Lewis Hamilton uiten hun verdriet online. „Ons hart is gebroken en onze gedachten zijn bij de familie van Chadwick Boseman. Jouw nalatenschap zal voor altijd voortleven. Rust in vrede”, schrijft Marvel Studios op Twitter.

De ziekte werd in 2016 bij Boseman vastgesteld, maar hij heeft daar nooit publiekelijk over gesproken. Ook bleef hij werken aan grote Hollywoodfilms. „Het was de eer van zijn carrière om koning T’Challa tot leven te wekken in Black Panther”, aldus een verklaring op de socialemediakanalen van Boseman. „Hij stierf in zijn huis, met zijn vrouw en gezin aan zijn zijde.”

Lees ook: Acteur Chadwick Boseman (Black Panther) gestorven aan kanker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdrietige reacties op overlijden Marvel-acteur Boseman
Sluiten