Metro
Metro Binnenland 29 aug 2020 / 20:28 uur

Kapperszaak in Amsterdam beschoten, op last van Halsema gesloten

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een kapperszaak aan de Slotermeerlaan in Amsterdam Nieuw-West beschoten. Die kapperszaak is nu, op last van burgemeester Femke Halsema, voor onbepaalde tijd gesloten.

De sluiting van de barbershop gebeurt volgens haar „vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde”.

De kapperszaak werd afgelopen nacht beschoten, maar de nacht daarvoor was er al een explosie bij het pand.„Beide incidenten hebben de openbare orde en het veiligheidsgevoel in de omgeving van de barbershop ernstig aangetast. Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeester besloten de barbershop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten”, staat in een verklaring van de gemeente Amsterdam.

In beide gevallen vielen geen gewonden.

Twee mannen op een scooter

Er is in de buurt gesproken met een aantal getuigen, en de technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. De getuigen verklaarden dat ze twee mannen op een scooter hebben zien wegrijden, na het incident. De twee mannen reden in de richting van de Jan de Louterstraat.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding en achtergrond van de beschieting. Ze gaan gesprekken houden met de eigenaar en getuigen, en bekijken camerabeelden.

Lees ook: Studenten in de knel door groot tekort aan stageplekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kapperszaak in Amsterdam beschoten, op last van Halsema gesloten
Sluiten