Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 3 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Igone de Jongh verbreekt relatie met Thijs Römer: ‘Mijn hart is verscheurd’

Igone de Jongh en Thijs Römer zijn uit elkaar. Dat schrijft de 43-jarige balletdanseres vandaag in een bericht op Instagram. Ze is geschrokken van de feiten die naar buiten zijn gekomen tijdens de zedenzaak tegen haar partner Thijs Römer (45).

De Jongh en Römer kregen in 2016 een relatie met elkaar. In november 2019 stapten ze in het huwelijksbootje. In januari van dit jaar maakte De Jongh al bekend haar relatie met Römer verbroken te hebben, als gevolg van de beschuldigingen aan zijn adres. In juni kwam de balletdanseres daar min of meer op terug in een interview met Wilfred Genee in het BNR-radioprogramma The Friday Move.

Igone de Jongh deelt update

Nu is de bom alsnog gebarsten. „Er zijn feiten naar buiten gekomen waar ik op geen enkele manier achtersta en die ver van mijn normen en waarden liggen”, schrijft de danseres op het sociale medium. „Mijn hart is verscheurd. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken en sterk alleen verder te gaan.”

Thijs Römer veroordeeld voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Römer werd in augustus veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarige meisjes.

De details rondom de zedenzaak heeft inmiddels iedereen kunnen horen tijdens de rechtszaak. Römer maakte zich een tijd lang schuldig aan het aanmoedigen van het maken van en het bezitten van naaktfoto’s en -video’s van minderjarige meisjes, seksueel getinte gesprekken en ander grensoverschrijdend gedrag. Zo verleidde hij de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf. Dat speelde zich af tussen november 2015 en november 2017 toen de meisjes 14, 15 en 16 jaar oud waren.

Römer is tegen het vonnis in hoger beroep gegaan. De acteur verklaarde via zijn advocaat dat hij zich realiseert dat hij fouten heeft gemaakt, maar dat hij zich te weinig herkent in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt.

Haal je korte broek uit de kast: zó warm wordt het volgende week

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties