Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Glennis Grace over taakstraf: ‘Was ergens op een begraafplaats’

Kun je ‘t je nog herinneren, al die ophef rond zangeres Glennis Grace, na een ‘incident’ in een supermarkt? Ze kreeg daarvoor een taakstraf van 200 uur en is daar inmiddels „bijna klaar” mee. Aan Andy van der Meijde vertelde ze over de ins en outs van haar taakstraf, die ze „op een begraafplaats ergens” uitvoerde.

In Bij Andy in de auto spreekt Van der Meijde wel vaker BN’ers, vaak met een humoristisch randje. Glennis Grace was gisteren aan de beurt en hoewel er ook genoeg gelachen werd, had de aflevering ook een serieuze toon. Voor de zangeres ligt alles „natuurlijk best wel stil”, qua werk. „Als mijn taakstraf erop zit en dat is bekend, dan kan ik het ook afsluiten. Sowieso voor mezelf, maar ook voor de mensen die me uiteindelijk weer gaan boeken.”

Taakstraf Glennis Grace zit er bijna op

Mocht je ‘t zijn vergeten, we nemen je even mee. In februari van vorig jaar raakte Glennis Grace betrokken bij een ‘incident’ in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Dat zat zo: Grace zou naar de supermarkt zijn gegaan nadat haar 15-jarige zoon gewond thuis kwam „en haar meedeelde te zijn mishandeld door meerdere supermarktmedewerkers”, zei haar advocaat destijds. Volgens de advocaat werd de zangeres toen uitgelachen en gaf ze een medewerker een duw. Andere mensen zeggen weer dat ze zou hebben geschopt en geslagen, dat ze een groep verzamelde om naar de Jumbo te gaan en dat ze schreef ‘dat er koppen zouden gaan rollen’.

Later reageerde ze op het incident tijdens een optreden en zei ze dat ze „een vechtershart” heeft. Ook bij Jinek deed ze haar verhaal en daar kwamen nogal wat verontwaardigde reacties op. Afijn, in oktober kreeg ze een taakstraf van 200 uur opgelegd, die er inmiddels dus bijna op zit. Drie keer in de week, zo vertelt ze bij Andy in de auto, werkte ze ‘op een begraafplaats ergens’. Naar eigen zeggen kwam ze „in een hele leuke ploeg terecht met alleen maar Amsterdammers”.

Vrienden verloren door supermarktincident

In eerste instantie was een begraafplaats niet de plek waar Grace haar taakstraf zou uitvoeren. Op de planning stond namelijk dat ze zou gaan werken bij een verzorgingstehuis. „Dat is in de media gekomen en daar had iedereen ook iets over te zeggen.” Naast dat iedereen in Nederland over haar viel én dat haar werk stil ligt, heeft ze ook vriendschappen verloren na het incident. Naar eigen zeggen vond ze dat „het allerergste”. „Ik laat niet snel mensen toe, maar als ik dat wel doe, ga ik voor je door het vuur. Er zijn er toch wel een paar geweest die me inderdaad in mijn privéleven gewoon gecanceld hebben. Dat vind ik nog steeds heel pijnlijk, maar ik heb het ook een plekje gegeven. En nogmaals, ik verdien niet de schoonheidsprijs.”

Over het incident zelf zegt ze ‘dat het uit de hand gelopen is’. „Dat had nooit mogen gebeuren. Maar what can I say?”

‘Eus’ vond Rutte in Vandaag Inside als PEC Zwolle – FC Den Bosch: 13-0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glennis Grace over taakstraf: ‘Was ergens op een begraafplaats’
Sluiten