Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 19 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Veel reacties op Glennis Grace die bij Jinek vertelt over haar ‘Jumbo-nachtmerrie’

Het geweldincident tussen zangeres Glennis Grace, haar zoon en Jumbo-medewerkers begin dit jaar zal weinig mensen ontgaan zijn. Gisteravond deelde ze voor het eerst haar verhaal over wat er daar nou precies gebeurd is. Ze schoof aan bij talkshow Jinek.

De ‘nachtmerrie‘ van Glennis Grace kon Jinek net genoeg kijkcijfers opleveren om in de top tien van best bekeken programma’s te belanden. Eva Jinek scoorde namelijk 859.000 kijkers. Het best bekeken programma was het NOS Journaal, daar keken 1,75 miljoen mensen naar.

Glennis Grace vertelt over Jumbo-incident

Over een week, op 26 oktober, moet Grace voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Bij Jinek blikt ze terug op het incident in de Jumbo in Amsterdam op 12 februari:  „Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk.” De 44-jarige zangeres houdt er rekening mee dat de rechter haar en haar zoon schuldig verklaart. „Ik hoop dat we eruit komen met z’n allen en ik hoop dat het gewoon goedkomt uiteindelijk. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven.” Eerder, tijdens een optreden, sprak Grace zich ook al uit over dit incident. Ze trad niet in detail, maar zei dat ze ‘een vechtershart’ heeft en ‘een flapuit’ en ‘impulsief’ is.

In de woorden van Glenda Batta, zoals Grace echt heet, kwam haar zoon op de betreffende dag thuis van het boodschappen, met een bebloed gezicht. Thony, de zoon van de zangeres, zou een elektrische sigaret hebben gerookt in de winkel, waarna hij de zaak werd uitgeduwd. Toen dat gebeurde, viel hij met zijn gezicht tegen een rek, vertelt Grace. Daarna ging zij zelf naar de supermarkt om verhaal te halen, maar ze voelde zich niet serieus genomen en gaf toen een personeelslid „een duw in het gezicht”. Verder heeft Grace niet gevochten, maar was er „veel rondrennen achter elkaar”. Dat duurde ongeveer vier minuten.

De zangeres wordt verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachte rade van het supermarktpersoneel. Grace heeft naar eigen zeggen niemand bedreigd. „Ik ben moeder, ik wil mijn kind niet zo zien. Het is onwijs uit de hand gelopen, wat absoluut niet de bedoeling was”, vertelt ze. Grace zegt dat ze graag contact zou hebben gehad met de betreffende personeelsleden van de supermarkt, maar die hadden daar geen behoefte aan. „Ik zit hier niet mezelf te verdedigen. Ik begrijp heel goed wat mensen gevoeld hebben, het is verschrikkelijk.”

Zeven mensen gedagvaard

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen, onder wie twee minderjarige jongens te dagvaarden voor het geweld dat is gepleegd. Naast de zangeres gaat het om haar ex-partner, haar zoon Thony, zijn vriend en nog drie mensen. Een van hen is de vader van de vriend van Thony, zo vertelt Grace bij Jinek. Die had zij echter naar eigen zeggen niet gevraagd om naar de winkel te komen.

De zangeres heeft in april in een video op Instagram al excuses aangeboden voor het incident, waarvoor ze drie dagen heeft vastgezeten op het politiebureau. Veel opdrachtgevers van Grace, waaronder The Harbour Club en Beste Zangers Live, stopten de samenwerking na de gebeurtenis.

Reacties op Jinek-uitzending

Op Twitter barstte het al snel na de uitzending los. Zo merken kijkers op dat het gezicht van De Telegraaf-journalist Wouter de Winther, ook aanwezig bij Jinek, boekdelen spreekt. „Jammer dat hij niet tegenover Glennis Grace zat, die had haar helemaal kapotgemaakt.”

Özcan Aykol merkt een merkwaardig punt uit haar verhaal op: Glennis Grace ging terug naar de Jumbo voor een ‘constructief gesprek’, maar deed dat wel met zeven man. Andere kijkers zeggen dat hun moeder ze heel anders had behandeld als ze op hun vijftiende liepen te roken in een supermarkt. „Bosje bloemen brengen met een excuusbriefje erbij.” En er is zelfs een bingokaart gemaakt, met woorden als ‘blinde vlek’, ‘moederhart’ en ‘het is je kind hè’ erop. Hieronder enkele reacties:

Je kunt Jinek terugkijken via RTL XL.

Samantha en Eugene hebben dertien kinderen: ‘Allemaal in één huis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.