Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Entertainment 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nick en Simon brengen allerlaatste single uit, maar verdwijnen toch niet helemaal uit de spotlights

Het is zover: de allerlaatste single van Nick en Simon, Van Goed naar Beter, is vanaf vandaag te beluisteren. Toch verdwijnt het duo niet geheel uit de spotlights: volgend jaar zijn de mannen op de televisie te zien met een nieuwe documentaireserie over The Beatles. Dat heeft AVROTROS vandaag bekend gemaakt.

Waarvoor de serie precies gaat, kan AVROTROS nog niet zeggen. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de serie precies wordt uitgezonden. „Maar ze gaan veel reizen, dus daarom maken we het nieuws nu bekend”, aldus de omroep. Eerder maakten Nick en Simon al succesvolle series over ABBA en Simon & Garfunkel.

Nick en Simon brengen nog één laatste single uit

In augustus maakte het management van Nick en Simon bekend dat de twee ermee gingen stoppen. Volgens het duo zal deze breuk leiden tot ruimte voor „individuele creativiteit” en „al langer gekoesterde solo-aspiraties” die de zangers hebben. Tijdens een afscheidsinterview bij Jinek beklemtoonden de mannen vooral geen ruzie te hebben. Keizer blijft wel muziek maken.

Nadat de twee in de zomer bekend maakten ermee te stoppen, verblijden ze fans met het nieuws dat er begin november nog één laatste album zou komen. Een afscheidsalbum met alle 50 singles die het duo ooit heeft uitgebracht én met een nieuwe single: Van Goed naar Beter.

De single is sinds vandaag te beluisteren, maar veel aandacht besteden zowel Nick als Simon er niet aan. Op hun beide Instagram-pagina’s is het stil. Enkel op hun gezamenlijke Instagram is er een post gemaakt over het afscheidsalbum.

Afscheidstour Nick en Simon vrijwel volledig uitverkocht

Fans hoefden echter niet cold-turkey af te kicken van dit muzikale duo, want volgend jaar geven de twee onder de noemer Nu of Nooit nog een aantal afscheidsconcerten. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. In april geeft het duo zes verschillende concerten in Rotterdam Ahoy.

De kaartverkoop ging als een trein: acht van de negen shows zijn inmiddels volledig uitverkocht. Er zijn alleen nog kaarten voor de show op 5 april in Ahoy.

Eén van de bekendste duo’s van Nederland

Nick en Simon staan bekend als één van de bekendste duo’s van Nederland. In 2006 brachten zij als duo hun eerste singles en album uit. Je kent ze van nummers als Kijk Omhoog, Pak Maar M’n Hand en Rosanne. Ook treden ze geregeld op in televisieprogramma’s en maken ze sinds 2021 deel uit van de supergroep The Streamers. Daarmee treden ze in september nog op in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Nick Schilder en Simon Keizer, beiden 38, leerden elkaar kennen op school en begonnen samen muziek te maken. In 2006 brak het duo door bij het grote publiek dankzij de reallifesoap van goede vriend Jan Smit. In datzelfde jaar scoorden de zangers hits met nummers als Steeds Weer, De Soldaat en Verloren. Hun debuutalbum Nick & Simon schopte het tot een zesde plek in de Album Top 100.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen blijft fan van de NS ondanks prijsverhoging: ‘Het is redelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nick en Simon brengen allerlaatste single uit, maar verdwijnen toch niet helemaal uit de spotlights
Sluiten