Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 1 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel lof voor ABBA-docu van Nick, Simon & Kees: ‘Geweldige humor’

Allemaal in een strak ABBA-pakje, inclusief slechte pruik. Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol zijn niet bang voor een beetje hilariteit, want ze laten zich in hun nieuwe docuserie Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me in allerlei verkleedkleren heisen.  Kijkers genieten nu al van de docuserie, vooral vanwege de „geweldige humor”.

Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen gisteravond op NPO1 het eerste deel van de muzikale documentaire. Eerder maakte het drietal al Homeward Bound, over Simon & Garfunkel. Maar nu was ‘de droom’ van Kees Tol aan de beurt: ABBA. Ze waren zó intensief met de popgroep bezig, dat Tol zelfs over ze droomde. „Mijn liefde voor ABBA is alleen maar groter geworden”, zei hij eerder.

Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me

De AVROTROS postte op Instagram ook al een hilarisch fragment van de heren, in hun strakke ABBA-pakjes. „Probeer er stoer uit te zien”, wordt er nog gezegd. Maar of dat helemaal lukt? Kijkers vinden de docuserie in ieder geval nu al zowel hilarisch als „superleuk en verfrissend”.

Take A Chance On Me van Nick, Simon & Kees terug gezien”, schrijft een kijker. „Ik kan daar zo van genieten. De humor, de vriendschap, het verhaal van ABBA maar vooral de nummers die ze zingen met oud bandleden van ABBA. Dat wordt weer een paar weekjes genieten.”

ABBA

Het uiteindelijke doel van de mannen is een samenkomst organiseren met oud-bandleden van ABBA. Ondertussen oefenen ze de liedjes van de Zweedse muziekgroep zoveel mogelijk, om, als de ontmoeting lukt, zelf te kunnen zingen. Maar, schrijft een kijker, ABBA-liedjes zijn „geschreven voor stemmen met een bizar bereik”. Iemand vind het dan ook „vreselijk, zoals Simon SOS zong”.

Toch gaat het ze volgens veel kijkers aardig af. „In het thuisland van ABBA maken ze fijne muziek met liefhebbers en oud-bandgenoten. Aanstekelijk enthousiasme en droge humor.”

‘Prachtige docu’

En daar blijft de lof niet bij, kijkers prijzen zelfs het Volendams dat hier en daar tevoorschijn komt. „Wat ‘n práchtige docu hebben de heren Nick, Simon en Kees gemaakt over mijn jeugdhelden van ABBA. Het is mooi, informatief en ik lig hélemaal in ‘n deuk! Tracht tussendoor ook nog ‘n beetje Volendams bij te spijkeren. Top gedaan, heren! Meer van dit spul graag!”

Rik geniet bijna net zoveel van Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me als van Homeward Bound. „De muziek van zowel Simon & Garfunkel als ABBA is natuurlijk ook een geweldig mooi onderwerp voor deze drie uit Volendam.”

Wil je Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me terugkijken? Dat kan hier.

Geen verdere versoepelingen coronaregels vanaf 11 mei

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel lof voor ABBA-docu van Nick, Simon & Kees: ‘Geweldige humor’
Sluiten