Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Zelenski staat met fotoshoot in Vogue: ‘Hoe verzin je het?’

De Oekraïense president Volodimir Zelenski staat binnenkort met zijn vrouw op de cover van het modeblad Vogue. Daar ging recent een uitgebreide fotoshoot aan vooraf. Maar dat schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat, omdat Oekraïne nog altijd in een bloedige oorlog is verwikkeld met Rusland. „Dit doe je niet.”

In binnen- en buitenland stapelt de kritiek zich op. Veel mensen vinden het niet het juiste moment om glamoureuze foto’s te maken voor een modeblad, zeker niet bij getroffen gebieden, zoals is gebeurd. Onder de Instagram-post van Vogue, waar de eerste foto’s werden gedeeld, is het vooral kritiek wat de klok slaat.

Niet alleen het modeblad moet het ontgelden – „Vogue, je maakt me misselijk. Mensen sterven in Oekraïne” – ook Zelenski komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. „Mensen lijden en hij vindt het een goed moment voor een fotoshoot?”, veel volgers vinden het vooral ‘ongemakkelijk’. „Hoe verzin je het?”

Veel kritiek op fotoshoot Zelenski in Vogue

Ook op Twitter stapelt de kritiek zich op. „Nog nooit heb ik een leider van een land in oorlog, middenin de oorlog, in de Vogue zien staan en het leger als fashion item zien gebruiken”, schrijft iemand. „Zelenski en zijn vrouw doen dat zo even, lekker boeien dat er burgers dood gaan, hun ego’s gaan voor”, is deze twitteraar uiterst kritisch.

Ook anderen plaatsen hun vraagtekens bij het moment van de fotoshoot ten tijde van een oorlog. „Dus je land is in oorlog, miljoenen mensen gevlucht en ontheemd. Dagelijks sterven er soldaten en burgers, je steden worden gebombardeerd, je bedelt iedere dag om meer wapens. En tussendoor doen president Zelenski en zijn vrouw een fotoshoot voor het modeblad Vogue“, zegt een twitteraar cynisch. Een ander vat het als volgt samen: „Oorlog is geen showbizz-item!”

Bekijk hieronder een greep uit de reacties op het mode-item van Vogue met Zelenski en zijn vrouw.

https://twitter.com/d_vrijwilliger/status/1552207082295787522

https://twitter.com/moeva18/status/1552175727746977794

Mariëlle Tweebeeke vond reactie Zelenski opmerkelijk: ‘Zó niet verwacht’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.