Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Leuk tijdverdrijf op Twitter: ‘Noem een film en vervang één woord door wappie’

Soms plaatst iemand één tweet en pakt hij zo goed uit dat heel veel mensen er lol aan beleven. ‘Noem een film en vervang één woord door wappie’ was er gisteravond zo eentje. Heel veel mensen hebben er even lol mee gehad.

Ene Beach Roy 33 was degene die dacht ‘kom, laat ik eens een leuke opdracht de Twitter-wereld in slingeren’. Dat heeft hij geweten. Toen Roy vanmorgen wakker werd had hij inmiddels 1400 reacties met filmtitels waarin het woord wappie was verwerkt. Oh, #wappie moest het zijn, inclusief hashtag. „Zonder telt het niet”, meldde de twitter-fan (hij plaatst nogal veel) erbij.

Beroemde filmtitels, maar dan met wappie

Roy heeft zich vandaag prima vermaakt met alle mensen die op zijn wappie-oproep reageerden, blijkt uit een latere tweet. „Net wakker. Wat is hier gebeurd vannacht dan? Bijna 1400 reacties. Ik ga ze allemaal lezen om gedachten te verzetten. Lachen is beter dan huilen!” Het zouden er in de loop van de dag nog veel meer dan het genoemde getal worden. De hashtag wappie was al veel vaker trending, maar nu kwam het toch echt door de filmvraag.

Wappie kwam de afgelopen twee jaar vooral voorbij als het om corona-complotten ging. Maar nu dus een keer niet. Filmtitels, dat is nu waar het om draait. Al eerder dook het op op televisie, in het tv-programma Even Tot Hier. Youp van ‘t Hek zong toen Wappie in plaats van zijn zielige kerstmishit Flappie. Facebook vond dat destijds wat minder geslaagd en verwijderde de video ervan.

Een kleine greep uit de inzendingen

We gaan ze hier niet allemaal afdrukken natuurlijk, we verwijzen je graag naar bedenker Beach Roy, maar een paar pareltjes horen op deze plaats wel thuis. Zelf kwam Roy trouwens met Lock Stock and Two Smoking #wappie s. We moeten streng zijn, die klopt niet helemaal. De s slingert er maar een beetje achteraan en gezien zijn idee moest het enkelvoud zijn. De bedenker bedacht zelf overigens heel veel alternatieve titels.

Maar zeker ook veel anderen. Marc van Ranst, de viroloog die het regelmatig met wappies aan de stok heeft, deed bijvoorbeeld mee.

En nog een aantal:

https://twitter.com/Fpricken1/status/1549820977890136064

Politie houdt vrouw aan die op rug van wilde dolfijn Zandvoort klom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.