Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Roxeanne Hazes wil niet getuigen omwille van reputatie Rachel

Roxeanne Hazes wil niet getuigen in de zaak tegen haar moeder Rachel, om haar niet verder in diskrediet te brengen. Dat heeft de 29-jarige vandaag in een verklaring op Instagram laten weten.

„Zoals ik tijdens de zitting met een brief aan de rechter al aangaf, zal ik niet aanwezig zijn in de rechtbank om hierover te verklaren”, vertelt Roxeanne. „Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet. Wettelijk gezien heet dit verschoningsrecht. Daar zal ik mij dan ook op beroepen.”

Roxeanne Hazes

Rachel vindt dat haar belangen niet goed zijn behartigd nadat zij een inzinking had gekregen. In die tijd heeft ze drie mensen een volmacht gegeven om namens haar op te treden. Vanochtend besloot de rechter dat alleen drie getuigen, onder wie dochter Roxeanne, gehoord mogen worden over de betaling van een factuur van 24.000 euro voor een coachingsprogramma. De rest van het verzoek werd afgewezen omdat Hazes er geen belang bij zou hebben.

„Ik ben hier erg blij mee, omdat hier duidelijk zal worden waarom dit traject zo belangrijk was”, schrijft Roxeanne. „Wel is het pijnlijk dat op het punt van mentale gezondheid en het zoeken naar hulp door een goede vriendin in nood, nu vragen gesteld worden. Ik ben er heel trots op dat ze hierover wil getuigen, want ik weet uit eigen ervaring hoe persoonlijk en verdrietig dit is.”

Geen contact tussen moeder en dochter

Roxeanne liet in april via een schriftelijke verklaring weten dat de gevolmachtigden Rachel „jarenlang” hebben bijgestaan en „dag en nacht” hebben geholpen. Ze noemde haar moeders verklaring „absurd”. Rachel en Roxeanne Hazes hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Roxeanne heeft hier geen behoefte aan.

Hazes-docu Kleine Jongen aangepast na kritiek Roxeanne Hazes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roxeanne Hazes wil niet getuigen omwille van reputatie Rachel
Sluiten