Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Televisie 15 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Hazes-docu Kleine Jongen aangepast na kritiek Roxeanne Hazes

Zangeres en presentatrice Roxeanne Hazes spreekt zich niet vaak uit over familieperikelen, maar gisteravond moest haar toch even iets van het hart. Ze is op z’n zachtst gezegd niet blij met de documentaire Kleine Jongen die over haar vader is gemaakt.

De AVROTROS heeft naar aanleiding van de kritiek van Roxeanne de intro van de documentaire aangepast. „De documentaire Kleine Jongen is een eerbetoon aan André Hazes, gemaakt met medewerking van zijn vrouw, zoon en vele andere naasten”, zegt een woordvoerder. „We portretteren de mens, en tevens familieman, achter de geroemde Nederlandse volkszanger in dit jaar waarin hij 70 jaar zou zijn geworden.”

Intro Kleine Jongen aangepast na kritiek

De woordvoerder noemt het haar goed recht dat Roxeanne geen actieve rol wil spelen in de documentaire. „De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in de intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast.”

Gisteravond is de eerste aflevering van de documentaireserie Kleine Jongen over zanger André Hazes uitgezonden op NPO 3. Daarin zijn beelden van de in 2004 overleden Amsterdammer te zien die nog nooit eerder zijn uitgezonden. De film vertelt waarom de volkszanger altijd een kleine jongen is gebleven.

Geen blije Roxeanne Hazes

Er zijn onder meer oude beelden te zien  die nog nooit eerder zijn vertoond. En dat is wellicht met een reden: er worden namelijk ook privébeelden gebruikt die door Roxeanne Hazes zijn gemaakt. Er is door de dochter van Dré geen toestemming gegeven deze beelden te gebruiken. Dat doet haar naar eigen zeggen veel pijn.

Het oudste kind uit het tweede huwelijk van de Amsterdammer reageert op Instagram op het toch uitzenden van de documentaire, waarin ze aangeeft dat ze zelden reageert op familiezaken. Er was de afgelopen jaren nogal vaak wat te doen rondom de Hazes-familie, de familie heeft lang niet altijd contact. Roxeanne werkte niet mee aan de documentaire en vertelt dat er beelden te zien zijn die ze zelf maakte met de camera die ze van haar vader kreeg.

Alleen maar herinneringen

„Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien”, zegt ze over het gebruik van die beelden. „Dit zijn een van de laatste gesprekken tussen hem en mij”, schrijft ze. „De beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn.”

In overleg met haar management heeft ze al in de voorbereidende fase van de documentaire laten weten niet mee te willen werken en niet te willen dat deze beelden zouden worden gebruikt. Daaraan is geen gehoor gegeven en dat kwetst Roxeanne Hazes, schrijft ze. „Dit zal de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid vaker gebeuren.”

Geen familievete

Ze benadrukt overigens dat de reden dat ze niet mee wilde werken, niet ligt aan het feit dat ze geen contact heeft met haar moeder. „Dit is geen ordinaire pesterij”, schrijft ze. „Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal meebeslis over wat er met dit privémateriaal gebeurt.”

Goed bekeken

De documentaire over de Amsterdamse volkszanger werd gisteravond goed bekeken. Meer dan 800.000 mensen schakelden over naar NPO3 om te kijken naar het leven van Hazes. Onder andere zijn ex-vrouw Rachel Hazes en zijn zoon André Hazes jr. zijn in de reeks te zien.

Op Twitter is uiteraard druk meegeschreven met de documentaire. De reacties zijn wisselend. De een vindt de documentaire fantastisch, terwijl de ander nog wel wat kritiekpuntjes heeft voor de makers.

Roxeanne Hazes deelt ‘geheim’ achter verloren kilo’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hazes-docu Kleine Jongen aangepast na kritiek Roxeanne Hazes
Sluiten