Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 3 apr 2022

Netflix zet productie nieuwe film met Will Smith even op pauze

De productie van de nieuwe actiefilm Fast and Loose, met in de hoofdrol Will Smith, is door Netflix even op een lager pitje gezet. Dat meldde The Hollywood Reporter gisteren. De beslissing zou zijn genomen na de Oscar-ceremonie waarin Smith het podium opliep en komiek Chris Rock een klap in zijn gezicht gaf nadat hij een grap over zijn vrouw Jada Pinkett-Smith maakte.

De oorspronkelijke reden zou naar verluidt het vertrek van regisseur David Leitch zijn. Maar het voorval met Will Smith tijdens de Oscar-ceremonie zou Netflix echter hebben doen besluiten om de zoektocht naar een nieuwe regisseur even op een lager pitje te zetten.

Regisseur Leitch had een week voor de uitreiking van de Oscars het project al gestaakt omdat hij de Universal-film Fall Guy met Ryan Gosling ging regisseren. De productie van deze film zou in augustus beginnen, meldt de entertainmentwebsite.

Will Smith door het stof

Sinds het incident tijdens de Oscars gaat Will Smith door het stof. Gisteren bood hij voor de tweede keer zijn excuses aan en maakte hij bekend dat hij zijn lidmaatschap van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, opzegt.

Wel heeft Chris Rock laten weten dat hij geen aangifte tegen Smith gaat doen. Daarmee zou hij een celstraf van zes maanden ontlopen en ook de bijbehorende boete van 100.000 dollar hoeft Smith niet te betalen.

Niet duidelijk of Netflix verdergaat met film

Het is nog onduidelijk of en wanneer de Netflix verdergaat met de productie van Fast and Loose, waarin Will Smith dus de hoofdrol heeft. Ook is het niet bekend of er dan naast een nieuwe regisseur ook eventueel een nieuwe hoofdrolspeler gezocht wordt.

Fast and Loose zou gaan over een crimineel die zijn geheugen kwijtraakt na een aanval. Nadat hij wakker wordt, moet hij de puzzelstukjes uit zijn verleden weer op hun plek zien te leggen. Hij komt er dan achter dat hij vroeger twee verschillende levens leidde, namelijk dat van een rijke misdadiger en een undercover-CIA-agent.

In april schaatsen op natuurijs, het kan vandaag in Winterswijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Netflix zet productie nieuwe film met Will Smith even op pauze
Sluiten