Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, deze straf ontloopt hij

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de klap die Will Smith verkocht aan Chris Rock tijdens de Oscar-uitreiking gisteravond. Met de vlakke hand raakte hij hard het gezicht van de comedian. Volgens de politie in Los Angeles doet Rock geen aangifte tegen Smith. Dat meldt het blad Variety. En dankzij Rock ontloopt Smith een beste straf.

Website Deadline weet namelijk te melden dat Smith een celstraf van zes maanden boven het hoofd hangt als Rock wel aangifte doet. Ook een boete van 100.000 dollar is een mogelijkheid. Omgerekend is dat zo’n 91.321 euro.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

De politie in Los Angeles, waar het vooral dat de hele wereld overgaat plaatsvond, zegt „te weten van een incident tussen twee individuen gedurende het Academy Awards-programma. Het incident betrof de ene persoon die de andere een klap gaf. Het individu dat betrokken is ziet af van aangifte.” Mocht de „betrokken partij” op een later moment aangifte willen doen, dan kan de politie daarmee helpen, luidt het bericht van de politie van Los Angeles.

Voor Smith is een boete van 100.000 dollar waarschijnlijk wisselgeld. Maar een gevangenisstraf, daar zitten heel wat meer nadelen aan. Op sociale media gaan mensen er overigens helemaal vandoor met het incident:

Grap over Jada Pinkett-Smith

Aanleiding voor de klap was een grap die Chris Rock maakte over Jada Pinkett-Smith, de vrouw van Will Smith. Zij leidt namelijk aan alopecia, een ziekte waarbij iemand gedeeltelijk of soms geheel kaal wordt. Rock vergeleek haar met G.I. Jane, een militair personage met gemillimeterd haar. „Jada, ik heb zin in G.I. Jane twee”, zei Rock. Aanvankelijk lachte Smith nog wat, maar dat Pinkett-Smith de grap niet kon waarderen, was meteen duidelijk. Het duurde niet lang of Will Smith beklom het podium en sloeg Rock met de vlakke hand.

„Het was maar een grapje”, probeerde Rock nog. Maar Smith waarschuwde hem: „Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond.”

Uiteindelijk bood Smith wel zijn excuses aan, maar niet aan Rock. Hij richtte zich aan de Academy, die de prijzen uitreikt. Smith mocht namelijk nog wel een prijs in ontvangst nemen, voor zijn rol als Richard Williams, de vader van de tennissende zussen Serena en Venus Williams. „Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen”, zei hij.

Pieter Omtzigt is vertrouwen regering in toeslagenaffaire kwijt: ‘Zoek mensen voor onderzoek’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, deze straf ontloopt hij
Sluiten