Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Woedende Will Smith slaat Chris Rock na grap tijdens Oscars

Tijdens de uitreiking van de Oscars heeft acteur Chris Rock zich de woede van collega Will Smith op de hals gehaald. Na een grap over zijn vrouw was Will zo kwaad, dat hij het podium op wandelde en Chris een klap verkocht.

Afgelopen nacht werden de prestigieuze filmprijzen voor de 94ste keer uitgereikt. Zoals altijd gaat de avond in het Dolby Theatre in Hollywood gepaard met prachtige jurken op de rode loper en een enorme ceremonie. Van Chris’ hand kwam tijdens de avond komedie, waarbij hij zijn collega’s niet spaart.

Ongepaste grap over Jada Pinkett-Smith

Met een grap over Jada Pinkett-Smith, de vrouw van Will, ging hij voor een aantal mensen echter de grens over. „Jada, Ik kan niet wachten op G.I. Jane twee”, zegt Rock. In de actiefilm uit 1998 speelt actrice Demi Moore de hoofdrol. Voor de rol millimeterde Demi haar haren.

Jada kampt met de ziekte alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. Op een video is te zien hoe ze direct na de grap met haar ogen rolt. Will neemt het op voor zijn vrouw en wandelt rustig het podium op om Chris een flinke poffert te geven.

Will Smith woedend

Will loopt vervolgens rustig terug naar zijn plek, waarna er een ongemakkelijk moment ontstaat. Chris probeert zich nog te redden met „ik maakte gewoon een grapje”, wat Will alleen maar kwader maakt. „Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond.”

In de zaal leken de aanwezigen zich niet goed raad met het incident. Een journalist van The Hollywood Reporter die aanwezig was in de zaal liet op Twitter weten dat Jada na het incident in tranen was. Tijdens de eerste reclamepauze die erop volgde zou Denzel Washington naar hem en Jada toe zijn gekomen om hen te troosten.

Oscars

Kleine troost voor Will: hij mocht wél een prijs in ontvangst nemen. Voor zijn rol in de film King Richard, over de carrière van Venus en Serena Williams, is Will bekroond met de prijs voor beste acteur. Hij houdt vervolgens een emotionele speech.

Andere grote winnaars zijn CODA (Beste Film, Beste Bewerkte Scenario, Beste Mannelijke Bijrol), Encanto (Beste Animatiefilm), The Power of the Dog (Beste Regisseur) en Belfast (Beste Originele Scenario). Dune nam de prijs voor Beste Visuele Effecten en Beste Muziek in ontvangst.

Filmrecensie West Side Story: is de remake van een Oscar-winnaar op z’n plaats?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Woedende Will Smith slaat Chris Rock na grap tijdens Oscars
Sluiten