Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ondanks bijstand-programma koopt Maxime Meiland soms zonder op te letten: ‘Trui van 900 euro’

Momenteel is ‘Meilandjes’-telg Maxime Meiland te zien in het reality-programma Chateau Bijstand. Maar het programma, waarin de familie op bijstandsniveau leeft, weerhoudt de Chateau Bijstand-ster er niet van om flink wat geld over de toonbank te smijten. 900 euro voor ‘iets simpels als een trui’ wordt weleens over het hoofd gezien.

Tijdens shopmiddagen met haar vader Martien Meiland kan het voorkomen dat de twee het zó gezellig hebben, dat dingen als prijskaartjes niet lijken te bestaan. Waar de 26-jarige Maxime een jaar of tien geleden nog stond te dubben over een colbert van 30 euro, hoeft de bekende SBS6-realityster zich inmiddels geen zorgen meer te maken over het bedrag op haar bankrekening.

‘Uit enthousiasme letten we niet op het prijskaartje’

Dat leidt soms tot financiële buitenissigheid, vertelt Maxime in de nieuwe Beau Monde. „Het overkomt mijn vader en mij regelmatig dat we, uit enthousiasme, niet op het prijskaartje kijken. Dan staan we bij de kassa en is het ‘dat wordt dan 900 euro’. Voor iets simpels als een trui. We durven vervolgens niet te zeggen: ‘Oh meid, hang dan maar terug’. Balend halen we dan toch onze pinpas tevoorschijn.”

Het is een merkwaardige uitlating van Maxime Meiland, gezien zij en haar familie momenteel middenin de uitzendingen van het programma Chateau Bijstand zitten. De 3-koppige formatie, bestaande uit Maxime en haar ouders Martien en Erica, verruilen tijdens het programma hun luxe woning voor een doorsnee huurhuis en leven daarbij op bijstandsniveau. Chateau Bijstand krijgt echter van alle kanten kritiek. Geen aflevering gaat zonder ophef voorbij.

Maxime Meiland reageert

Op Instagram reageert Maxime Meiland op de stroom aan artikelen die haar uitspraak over de ‘trui van 900 euro’ oppikken. In een video op haar story zegt Maxime: „Ik heb toch het idee dat ik dit even moet toelichten, want ik zie allemaal artikelen die niet kloppen.” Dat ze zou shoppen zonder op de prijskaartjes te kijken, is niet waar volgens haar. „Het gaat namelijk om een interview in de Beau Monde en daarin vertel ik dat het mij weleens is gebeurd dat als ik aan het winkelen ben, ik een onwijs gaaf item zie en dus vergeet op het prijskaartje te kijken, uiteindelijk naar de kassa ga en dat het dan een belachelijk hoog bedrag is. Maar dan ben ik te schijterig om te zeggen van ‘hang maar terug’, dat durf ik niet. En die trui van 900 euro was een soort voorbeeld van zoiets simpels waarvan je denkt ‘dat kan nooit mega duur zijn’, maar dat je je dan toch helemaal de pleuris schrikt. Dus rustig aan, mensen.”

In Beau Monde doet de reality-persoonlijkheid nog een boekje open over haar kledingstijl en modekeuzes. Zo zal het vinden van een trouwjurk voor haar bruiloft met Leroy Molkenboer niet bepaald makkelijk zijn: „Dat gaat een enorme zoektocht worden, ik ben heel kieskeurig. Wat ik wel weet, is dat ik echt een bruidsjurk wil, niet dat je denkt: ‘Ze gaat naar een gala’.”

Kijkers enthousiast over ‘vervanger’ van Lubachs Avondshow, maar ook kritisch geluid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondanks bijstand-programma koopt Maxime Meiland soms zonder op te letten: ‘Trui van 900 euro’
Sluiten