Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Roddelvlogger Yvonne Coldeweijer moet voor de rechter verschijnen

Yvonne Coldeweijer moet volgende week voor de rechter verschijnen. De roddelvlogger, die achter het juicekanaal Life of Yvonne zit, wordt naar eigen zeggen aangeklaagd door zangeres Samantha Steenwijk.

In een video zei Coldeweijer dat de zangeres illegale dieetpillen gebruikt om af te vallen, wat volgens Steenwijk niet waar is.

Volgens Coldeweijer vraagt Steenwijk daarom een rectificatie en een schadevergoeding. Ook zou Coldeweijer volgens de eis haar bronnen prijs moeten geven. Het management van Steenwijk wilde vandaag tegenover persbureau ANP niet bevestigen dat de zangeres een rechtszaak tegen de roddelvlogger heeft aangespannen.

Kort geding tegen Yvonne Coldeweijer

De rechtbank in Amsterdam zegt wel dat op 15 april een kort geding dient tegen de vlogger, maar doet geen uitspraken over door wie die is aangespannen. Coldeweijer zelf spreekt overigens over een zaak op dinsdag. Maar daar is bij de rechtbank in Amsterdam in ieder geval niets over bekend, aldus een woordvoerder.

Vandaag heeft Coldeweijer op haar YouTube-kanaal Life Of Yvonne een video geplaatst, getiteld: ‘Ik word aangeklaagd door deze BN’er…’ In de 12-minuut durende video vertelt Coldeweijer haar kant van het verhaal. „Drie weken geleden heb ik een video gemaakt, ik weet niet of je het nog weet. Deze video ging over Samantha Steenwijk en daarin vertelde ik dat zij is afgevallen met behulp van illegale dieetpillen.” Coldeweijer vertelt dat een ‘spion’ haar informatie heeft gegeven over het gewichtverlies van Steenwijk. De precieze informatie die Coldeweijer heeft gekregen behandelt ze niet in de video: „Dat bewaar ik voor de rechtszaak”, zegt ze.

Advocaat Samantha Steenwijk

Na het plaatsen van de video waarin Coldeweijer een boekje open doet over hoe Steenwijk zogezegd ‘door illegale dieetpillen’ is afgevallen, ontving Coldeweijer een e-mail van de advocaat van Steenwijk. „Een hele strenge meneer.” Coldeweijer vindt Steenwijk ‘niet echt een juicy-persoon’, waardoor ‘de video ook niet zo lekker liep’. „Ik had gewoon niet echt zin om tienduizenden euro’s uit te geven aan Samantha”, zegt Coldeweijer in de nieuwe video. Coldeweijer zegt dat ze ‘hartstikke bereid’ was om mee te werken, maar de advocaat werd steeds ‘strenger’.

De advocaat van Steenwijk zou al eerder om een rectificatie hebben gevraagd, waaraan Coldeweijer ook gehoor heeft gegeven. Dat is echter niet volgens de eisen van Steenwijk gebeurd en daarom wordt de vlogger nu alsnog voor de rechter gedaagd. Coldeweijer heeft de video over het gebruik van de dieetpillen inmiddels offline gehaald.

Willem Engel uit de cel én mag weer op social media

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roddelvlogger Yvonne Coldeweijer moet voor de rechter verschijnen
Sluiten