Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Máxima in radioshow: 1 april-grap, of niet? ‘Daar trappen we niet in!’

Het lijkt een goede 1 april-grap: koningin Máxima die bij een radioshow aanschuift. De vrienden van FunX-dj Fernando Halman dachten dan ook dat hij een grap maakte, toen hij vertelde dat koningin bij hem in de uitzending zou zitten. Dat bekende hij vanochtend in zijn ochtendshow Start! tijdens het bezoek van Máxima.

„Toen we dit bezoek een paar dagen geleden aankondigden, kreeg ik echt tientallen appjes van mensen die riepen: ‘Haha, dat is een 1 april-grap! Daar trappen we niet in!’ En moet je nu eens zien!” Máxima was te gast in de uitzending om te praten over verantwoord omgaan met geld. De koningin is betrokken bij de Week van het Geld, die momenteel plaatsvindt.

Máxima over geldzaken

Fernando deelde met de koningin dat zijn moeder hem altijd heel streng heeft geleerd goed met geld om te gaan. „Mijn ouders waren ook heel streng voor mij op dat gebied”, vertelt Máxima in de ochtendshow. „We weten uit onderzoek dat het heel belangrijk is dat ouders daarin een goed voorbeeld geven. Dat kan voorkomen dat kinderen later op dat gebied problemen ervaren.”

De FunX-coryfee vertelde de koningin ook dat hij het lastig vindt om zijn eigen zoontje daarin een goede balans mee te geven. „Hij zegt vaak: ‘Papa is rijk’. Ik zeg dan heel helder: ‘Nee, dat is papa niet’. Ook al hebben wij meer te besteden dan andere mensen.” Een goede aanpak, vindt Máxima. „Het is heel belangrijk dat ouders consequent zijn daarin. Je moet kinderen duidelijk maken dat het gevolgen heeft als geld op is.”

Week van het Geld

Metro was deze week ook aanwezig bij de opening van de Week van het Geld. In de Kunsthal in Rotterdam sprak de koningin samen met minister Sigrid Kaag en presentatrice Kim-Lian van der Meij over onder andere cryptovaluta, waar Van der Meij naar eigen zeggen „echt nul verstand” van heeft. Volgens Máxima blijft sparen het veiligst.

50-jarige koningin Máxima tegenover Matthijs van Nieuwkerk op NPO 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Máxima in radioshow: 1 april-grap, of niet? ‘Daar trappen we niet in!’
Sluiten