Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ye West niet welkom om op te treden bij Grammy Awards

Rapper Ye is niet langer welkom bij de volgende editie van de Grammy Awards. De organisatie wil niet dat hij op 4 april komt optreden tijdens de grote prijzenshow.

De reden voor het schrappen van het optreden is het gedrag van de 44-jarige rapper op Instagram. Afgelopen donderdag werd West 24 uur lang verbannen na uitlatingen die hij daar deed. Niet alleen kon hij geen posts en stories delen, ook likes en reacties uitdelen was niet langer mogelijk.

Instagram gooide hem tijdelijk van het platform vanwege haatdragende taal en pesterig gedrag. Dat gebeurde na een racistische term in een post over Trevor Noah, presentator van The Daily Show.

Racistische opmerking op Instagram

Volgens zijn woordvoerder zou Ye komen optreden tijdens de Grammy’s maar is hij niet langer welkom, meldt Variety. Tot afgelopen zaterdag wist sowieso niemand dat hij zou optreden, hij werd niet meegekomen in de aankondiging. Ye zou naast BTS, Billie Eilish en Olivia Rodrigo optreden.

Noah is de komende editie de presentator van de Grammy’s. In The Daily Show deelde hij dat hij het eng vond hoe West met zijn inmiddels ex-vrouw Kim Kardashian omgaat. West valt Kardashian al tijden lastig via sociale media. Daar is Meta – het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram – ook niet blij mee. Als Ye weer de fout ingaat, volgen er zwaardere maatregelen.

‘Ye West stalkt ex Kim Kardashian’

Ye deelde onder andere veel privé-informatie rondom de scheiding van de twee op sociale media. Ondanks dat Kardashian hem had gevraagd de gebeurtenis privé te houden. Ook deelde hij al vaker tirades jegens zijn ex-vrouw online. Dagen later probeerde hij het dan weer goed te maken met bijvoorbeeld een vrachtwagen vol rozen. 

Hij wordt door verschillende mensen beschuldigd van onder andere stalken. Ook beschuldigde hij Kardashian van ontvoering van hun dochter Chicago, omdat ze geheel volgens afspraak een gescheiden verjaardagsfeestje voor Chicago zou vieren en niet wilde communiceren waar dat plaats zou vinden.

Maandag begint de Amerikaanse versie van het Eurovisie Songfestival – wat kunnen we verwachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ye West niet welkom om op te treden bij Grammy Awards
Sluiten