Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bekend en onbekend Nederland rouwt om Piet Paulusma: ‘Hardwerkend en altijd vriendelijk’

Voor veel mensen onverwachts, kwam gisteren het nieuws naar buiten dat weerman Piet Paulusma is overleden. De bekende Fries overleed aan de gevolgen van kanker op 65-jarige leeftijd. Maar weinig mensen wisten dat hij ziek was. Bekend en onbekend Nederland rouwt om het nieuws.

Jan Slagter van Omroep Max bracht gisteren het verdrietige nieuws naar buiten. Paulusma was al ruime tijd ziek, maar de weerman vertelde maar weinig mensen over zijn ziektebed. „Zolang het nog ging, wilde hij door met werken”, vertelde Slagter. Donderdag presenteerde de weerman voor het laatst op televisie, vrijdag was hij nog te horen op de radio.

Weerman Piet Paulusma overleden

De Fries begon zijn carrière bij Omrop Fyslân en presenteerde daarna dagelijks zijn ‘Piets Weer‘ bij SBS6. Na 23 jaar voor SBS gewerkt te hebben, vond de zender het tijd voor iets nieuws. Omroep Max bood hem een nieuwe werkplek, waar hij tot zijn laatste levensfase werkte. Ook was hij twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

Steunbetuigingen bekende en onbekende Nederlanders

Al snel druppelen op social media verschillende berichten binnen. Van collega’s uit het vak en van trouwe kijkers. Paulusma stond bekend om zijn typerende weerberichten, die hij traditiegetrouw afsloot met de Friese uitspraak „oant moarn”.

Onder meer Sipke Jan Bousema, 538-presentator Coen Swijnenberg en collega-weervrouw Helga van Leur laten via Twitter weten dat ze aangeslagen zijn van het bericht.

Maar ook presentator Maurice Wijnen, cabaretier Jochem Meijer en de burgemeester van Leeuwarden, politicus Sybrand Buma eren de weerman. De burgemeester schreef zijn steunbetuiging in het Fries.

Laatste oant moarn

Maar naast de reacties van BN’ers reageren ook veel anderen op het overlijden van de weerman. De uitspraak ‘oant moarn’ wordt veelvoudig gebruikt op Twitter en er verschijnen veel steunbetuigingen in het Fries. Ook blijkt maar weer hoe veel mensen met de weerberichten van Paulusma zijn opgegroeid. Hij wordt door veel twitteraars bestempeld als legendarisch en men prijst zijn laatste weerbericht van afgelopen donderdag.

Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bekend en onbekend Nederland rouwt om Piet Paulusma: ‘Hardwerkend en altijd vriendelijk’
Sluiten